Streleț: „Atitudinea Rusiei față de RM este una imperială”

4BEF4FE7-A510-4DBB-8A1F-347E804B983D_mw1024_n_s
Foto: Valeriu Streleț desre relațiile moldo-ruse a evidențiat atitudinea dominantă a Federației Ruse. PC: europalibera.org

Deputatul PLDM, Valeriu Streleț, în contextul întâlnirii cu președintele APCE a vorbit despre mișcările Rusiei în raport cu Republica Moldova.

„A fost abordată această atitudine a Rusiei, foarte dominantă, imperială. Până la urmă, am ajuns la concluzia că noi trebuie să explicăm Rusiei că orice acţiune a RM privind procesul de integrare europeană nu contravine şi nu vine să ştirbească interesele altor state din regiune, inclusiv ale Rusiei”, a declarat deputatul PLDM Valeriu Streleț, relatează Publika.

Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei Jean-Claude Mignon a comentat trei aspecte ale discuţiilor avute cu Igor Corman, menţinând că Summitul de la Vilnius este un eveniment multaşteptat. “Comisarul European Stefan Fule a făcut foarte mult ca la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius să fie semnat Acordul de Asociere. Consiliul Europei şi APCE susţine acest demers. Este un acord profitabil, atât pentru RM cât şi pentru UE, dar este foarte important şi pentru toate ţările din regiune. Sperăm să fie găsită rapid o soluţie pentru liberalizarea regimului de vize. Acest Acord este râvnit de RM şi, într-un fel, ar putea constitui o probă a încrederii pe care UE a acordă ţării Dumneavoastră”. În altă ordine de idei, oficialul European a anunţat că Comisia de Monitorizare va examina Raportul privind Republica Moldova. Este un raport normal care se discută la APCE.

Vizita demnitarului european va continua cu o deplasare în regiunea transnistreană.

Taguri: #igor corman
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente