Iurie Leancă rămâne liderul politicienilor

leanca 2
Foto: Iurie Leancă, Igor Corman și Vlad Filat -cei mai influenți . PC ziarul.național.md

Potrivit datelor oferite de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică ,,Politicon” Iurie Leancă își păstrează prima poziție în Top 50 cei mai influenți politicieni pentru luna iunie, urmat de Igor Corman și Vlad Filat.

Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică ,,Politicon a prezentat astăzi, 3 iulie Top-ul celor mai influenți politicieni ai lunii iunie, dar și care sunt cele mai apreciate partide de pe scena politică.
Comparativ cu luna trecută în top avem patru urcări, trei staționară și trei coborâri.

Iurie leanca își menține prima poziția, urmat de Igor Corman, care a urcat 11 poziții în această lună. Iar Top 3 cei mai influenți este încheiat de liderul PLDM, Vlad filat, care a coborât luna aceasta o poziție.

Locul patru îl ocupă Vladimir Voronin, Nicolae Timofti și Dorin Chirtoacă își păstrează aceleași poziții, fiind urmați de Valeriu Streleț și Vlad Plahotniuc.

Cele mai mari urcări le-a avut Natalia Gherman care s-a clasat pe locul 9, urcând 18 poziții și Adrian Candu care niciodată nu s-a regăsit în primii 10.
În această lună în Top 10 nu-i găsim pe Ion Hadârcă și Liliana Palihovici.

De asemenea, de această data Institul a realizat și un top al partidelor politice.

Din totalul de 38 de partide, PLDM se clasează pe prima poziție cu un total de 254 de puncte, urmați de PCRM cu 232 de puncte, PDM cu 221. Locul patru îl ocupa Grupul Reformator cu Ion Hadârcă, urmați de PL și Mișcarea Popolară ,,Antimafia”.

Topul încheindu-se cu cu Partidul Socialiștilor, Partidul Național Liberal și Partidul Popular Creștin-Democrat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente