(infografic) Moldova pe locul 11 după nivelul IQ-ului

National_IQ_Lynn_Vanhanen_2006_IQ_and_Global_Inequality
Foto: Țările din Asia au cel mai mare IQ, iar cel mai mic se înregistrează în Africa. PC: allfin2110.blogspot.com

La capitotlul inteligență Republica Moldova ocupă locul 11 din țările europene, conform datelor estimative din raportul IQ and Global Inequality (2006).

Coeficientul de inteligență se stabilește în baza unor teste efectuate prin sondaj, realizate pe diferite grupe de vârstă. Astfel conform datelor putem spune că italienii este poporul cu cel mai mare nivel de inteligență din Europa, obținând 102 de punce și rămând la același nivel ca și în anul 2002. Aceștia sunt urmați de Islanda și Elveția care înregistrează 101 de puncte. Poziția a treia din top 3 țări cu cel mai mare IQ o împart țările precum: Austria, Luxemburg, Olanda, Norvegia și Marea Britanie care au câte o 100 de puncte.

Moldova se află pe locul 11 cu 96 de puncte, fiind depășită de Rusia și Ucraina care au ambele câte 97 de puncte. Mai puține puncte decât noi a luat România- 94, iar țările cu cel mai slab IQ din Europa sunt Croația și Bosnia și Herțegovina cu 90 de puncte.

Conform studiului de cel mai mare coeficient de inteligență din lume se bucură statele din Asia, precum: Hong-Kong- 108 de puncte, Singapore- 108, Korea de Nord și Korea de Sud cu o 106 de puncte. Iar cel mai mic se înregistrează în țările din Africa.

 

Taguri: #europa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente