Moldova mai aproape ca oricând de UE

ministrul de externe al Republicii Lituania
Foto: Ministrul de externe al Republicii Lituania crede că Moldova se află mai aproape ca oricând de semnarea Acordului de ascociere. PC: IPN.

,,Moldova se află aproape ca niciodată de scopul pe care şi-l propune la summit-ul de la Vilnius – parafarea Acordului de asociere”, a declarat Linas Linkevicius, ministrul de externe al Republicii Lituania.

Având în vedere că de la 1 iulie 2013 Lituania preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar Summitul la care urmează să se parafeze Acordul de asociere va avea loc la Vilnius, Lituania, ministrul de externe al acestei țări crede că suntem foarte aproape de scopul propus, și anume parafarea Acordului de Asociere.

De asemenea, Linas Linkevicius a subliniat: ,,totul depinde, în primul rând, cât de reuşit va realiza Moldova toate cerinţele Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize (VLAP). Dumneavoastră sunteţi unica ţară din cadrul Parteneriatului Estic, care aţi trecut la cea de a doua etapă de realizare a VLAP-ului şi care aţi înregistrat la etapa respectivă progrese considerabile. Aceasta ne permite să sperăm că totul se va desfăşura cu bine până la sfârşit”.

Acesta totodată a lăsat să se înțeleagă că țara-președinte a Consiliului Europei nu se poate implica în rezolvarea conflictului agravat în partea stângă a Nistrului, iar UE este reprezentată de Serviciul european pentru activitatea politică externă (EEAS), menționând: ,, conflictul ar putea fi examinat doar în cercul participanţilor la procesul de negocieri. Este posibil ca alternative mai bune actualului format să nu existe la ora actuală.”

Sursa: IPN.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente