Iurie Leancă este cel mai influent politician al lunii mai

Iurie Leancă este cel mai influent politician al lunii mai
Foto: Premierul Iurie Leancă ocupă prima poziție în ,,Top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii mai”, fiind urmat de Vlad Filat și Vladimir Voronin. Topul a fost realizat de Institul de analiză și Consultanță Politică ,,Politicon”, iar rezultatele lui au fost făcute publice astăzi.

Premierul Iurie Leancă ocupă prima poziție în ,,Top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii mai”, fiind urmat de Vlad Filat și Vladimir Voronin. Topul a fost realizat de Institul de analiză și Consultanță Politică ,,Politicon”, iar rezultatele lui au fost făcute publice astăzi.

Locul patru i s-a oferit vicepreședintelui parlamentului, Lilianei Palihovici, urmată de președintele Nicolae Timofti, iar pe locul șase se clasează idilul capitalei Dorin Chirtoacă. Locul șapte este ocupat de Valeriu Streleț, vicepreședinte al PLDM, urmat de Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreședinte al PDM, și Dumitru Diacov, președinte de onoare al aceluiași partid. Iar topul celor mai influenți zece politicieni ai lunii este încheiat de Ion Hadârcă, președinte al Consiliului de Reformare.

La realizarea TOP-ului au participat 37 de experți, apreciind politicienii cu note de la 1 la 10.

Politicienii au fost apreciați după mai multe criterii:

-influența reală asupra deciziilor politice majore din țară;
-popularitatea publică;
-vizibilitatea în sursele media;
-perspectivele poltice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente