Președinții de Parlament ai țărilor Nordic-Baltice s-ar putea întâlni la Chișinău

per westerberg.parlament.md
Foto: PC parlament.md

Astăzi în cadrul întrevederii dintre Igor Corman și omologul acestuia din Suedia a fost discutată inițiativia de a organiza la Chișinău Reuniunea Președinților de Parlament din țările Nordic-Baltice.

Alte subiecte discutate în cadrul întrevederii au vizat cursul reformelor de modernizare implementate în Republica Moldova, progresele înregistrate pe calea integrării europene în contextul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, perspectivele intensificării și diversificării relațiilor de colaborare moldo-suedeze, relațiile cu țările vecine și situația în regiune.

Igor Corman a remarcat evoluția ascendentă a dialogului moldo-suedez și impactul programelor de consolidare a democrației în Republica Moldova, implementate cu sprijinul autorităților suedeze. De asemenea, speakerul Parlamentului a pledat pentru consolidarea relațiilor interparlamentate și valorificarea noilor oportunități de cooperare între forurile legislative ale Republicii Moldova și Suediei.

Totodată, Igor Corman, a acceptat invitația omologului său, Per Westerberg, de a efectua o vizită în Suedia, anul viitor.

Sursa: parlament.md

Taguri: #igor corman
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente