Președintele Parlamentului Suediei vine în Moldova pe 2 septembrie

536101-2
Foto: Per Westerberg, președintele Parlemntului Regatului Suediei PC: dn.se

La început de an școlar, președintele Parlamentului Regatului Suediei vine în Republica Moldova pentru a se întâlni cu președintele Parlamentului la Chișinău, Igor Corman.

Programul vizitei lui Per Westerberg include întrevederi cu Igor Corman, Liliana Palihovici,  Nicolae Timofti, Iurie Leancă, Natalia Gherman, anunță Parlametul RM printr-un comunicat.

Din componența delegației suedeze mai fac parte Gőran Lennmarker, fost membru al Parlamentului și ex-Președinte al Adunării Parlamentare OSCE, Kathrin Flossing, secretarul general al Riksdag-ului, Ingrid Tersman, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Suediei în Republica Moldova.

În aprilie, anul curent , Suedia a declarat că va sprijini Moldova în mersul integrării europene. Declaraţii le în acest sens au fost făcute de către secretarul de stat pentru Afaceri Externe al Suediei, Frank Belfrage în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Rep. Moldova, Natalia Gherman.

Parlamentul Regatului Suediei a lansat în 2012 un Program de cooperare prioritară cu Parlamentul Republicii Moldova în vederea promovării și consolidării democrației parlamentare.

Ultima vizită efectuată de Președintele Parlamentului Regatului Suediei Per Westerberg în Republica Moldova a avut loc în perioada 30 – 31 ianuarie 2012. Atunci a fost anunțată fortificarea cooperării în domeniul eficienței energetice între Suedia și Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente