Igor Corman susține inițiativa de a construi în Chișinău un complex sportiv

igor corman234
Foto: PC trm.md.

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a avut o întrevedere cu un grup de hocheiști notorii din Federația Rusă. Aceștia au sosit în Moldova pentru a participa la Turneul internațional la hochei în memoria lui Vladimir Krutov.

În cadrul întrevederii au mai participat Președintele Federației Naționale de hochei pe gheață, Iurie Topală și Președintele Clubului ,,Platina” din Chișinău, Serghei Ciobanu.

În cadrul acesteia au fost abordate diverse aspecte referitoare la direcțiile strategice de dezvoltare a sportului în Republica Moldova, creșterea nivelului de concurență a sportului moldovenesc, pregătirea sportivilor de performanță, importanța sportului practicat de sportivii moldoveni pe arena internațională etc.

Președintele Parlamentului a subliniat importanța modului de viață sănătos în educarea corectă a tinerei generații, susținând inițiativa de a construi un complex sportiv, după modelul celor existente în capitalele europene, care să ofere condiții pentru practicarea diferitor genuri de sport.

Potrivit Șefului Legislativului, crearea condițiilor optime pentru practicarea sportului în Republica Moldova, respectiv diminuarea exodului sportivilor, implică conjugarea eforturilor autorităților publice de profil și încurajarea inițiativei private pentru dezvoltarea unor proiecte public-private, atragerea de investiții străine, precum și valorificarea oportunităților cooperării Republicii Moldova cu UE, prin identificarea unor programe în domeniu.

Sursa: gov.md.

Taguri: #igor corman
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente