Perspectivele integrării europene, discutate la Vilnius

corman la vilniius
Foto: Igor Corman a avut mai multe întrevederi cu oficialii lituanieni. PC parlament.md

,,Summit-ul Parteneriatului Estic care va avea loc în toamnă va fi un succes pentru Republica Moldova”. Declaraţiile în acest sens au fost făcute de preşedintele Republicii Lituania, Dalia Grybauskaitè, în cadrul unei întrevederi cu Igor Corman.

În cadrul întrevederii, președintele Parlamentului s-a referit la progresele înregistrate de Republica Moldova privind agenda europeană, dar și reformele pe care le implimentează. Igor Corman a menționat că autoritățile de la Chișinău se concentrează pe aprofundarea reformelor în domeniile justiției, afacerilor interne, precum și combaterea corupției.

La rândul său, Preşedintele Republicii Lituania, Dalia Grybauskaitè, a exprimat sprijinul autorităților lituaniene pentru implementarea în continuare a agendei europene a Republicii Moldova, salutând, totodată, progresele înregistrate.

La Vilnius, şeful Legislativului de la Chişinău a mai avut întrevederi cu prim-minstrul lituanian, Algirdas Butkevičius și Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevičius. Oficialii au discutat despre inițierea unor proiecte comune, în special ce vizează aprofundarea și intensificarea schimburilor comerciale între Republica Moldova și Lituania. În context, Algirdas Butkevičius a reiterat interesul companiilor lituaniene în colaborarea cu Republica Moldova, menționând o serie de experiențe privind participarea acestora la diverse concursuri pentru implementarea mai multor proiecte ale UE sau ale Băncii Europene pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare în țara noastră.

De asemenea, şeful Legislativului de la Chișinău, Igor Corman, a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevičius.

Reamintim că preşedintele Legislativului, Igor Corman, însoțit de o delegație parlamentară, efectuează o vizită oficială în Republica Lituania, în perioada 19 – 21 august 2013.

Sursa: PublikaTV

Taguri: #igor corman
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente