Hărți informative: Locurile din lume unde poți fuma marijuana

Bob Marley Smoking Marijuana
Foto: Bob Marley fumând marijuana PC: weheartit.com

Uruguay este primul stat care a anunțat ca își dorește să nationalizeze industria marijuanei. Cu toate acestea în întreaga lume există mai multe state în care este permis fumatul marijuaei.

Legislația din Uruguay este creată în așa mod, încât să transforme țara în primul stat din lume care creează o industrie a circulației marijuanei – preturile sunt fixate suficient de jos pentru a evita formarea pieței negre și permite astfel controlul guvernamental al culturii și distribuirii acestei plante. Proiectul de lege are sprijinul președintelui José Mujica, cel care a respins acuzațiile precum că legalizarea marijuanei ar putea duce oamenii sa consume droguri și mai grele.

„Actualmente este inversul”, a declarat mai devreme pentru CNN, relatează Washington Post. „Oamenii încearcă droguri mai periculoase pentru că nu au acces la marijuana”. În cazul în care Guvernul a devenit un puternic distribuitor se poate reflecta asupra prețului și calității ierbii, pe care oamenii ar fi încercat să o crească de sine stătător.

Uruguay este prima țară care a declarat ca își dorește naționalizarea acestei afaceri, dar există și multe alte locuri unde se poate fuma liber.

Marijuana nu este clasificată drept un dog în Coreea de Nord, unde marijuana este o cale populară în rândurile soldaților și a muncitorilor pentru a se relaxa după o zi lungă.

În mai multe state din Europa și America de Sud, marijuana a fost descriminalizată. În acest sens, posesia a doze mici de acest tip de drog este legală. Portugalia a eliminat penalitățile de ordin penal pentru utilizatorii acestui drog în anul 2001. Experimentul s-a soldat cu diminuarea ratei îmbolnăvirilor cu HIV cu 17 procente și utilizarea drogurilor în rândul tinerilor de 13-15 ani a scăzut de la 14,1 % la 10.6%.

Totodată, marijuana rămâne ilegală la nivel federal în Statele Unite ale Americii, iar președintele Obama nu admite modificări în lege „în acest moment.” Administrația deja a cheltuit aproximativ 300 milioane de dolari pentru legi ce vizează legalizarea marijuanei în medicină.

În Europa, printre statele în care marijuana este permisă doar în medicină, se numără Franța, Insula Corsica, Austria și Finlanda. În Portugalia, Spania, Italia, Insula Sicilia și Sardinia, Germania, Belgia, Olanda și Cehia marijuana permisă în doze mici.

Infografic al statlor în care se fumează marijuana PC: Washinton Post
Infografic al statelor în care se fumează marijuana PC: Washinton Post
Taguri: #marijuana
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente