10 lucruri interesante despre Paris

Turnul Eiffel, made by Gutu Ion
Foto: Turnul Eiffel, made by Gutu Ion

Parisul e unul din cele mai vizitate locuri de pe pamânt unde poți descoperi o mulțime de lucruri interesante, am să încerc să le enumar doar pe cele mai interesante :

#1. Denumirea de „Orașul luminii ” îi este dată Parisului nu din cauza iluminării electrice dar din cauza inteligenței care prevalează aici.

#2. Cel mai vechi pod al Parisului cât de straniu n-ar fi se numește „Podul cel nou” (Pont Neuf).

#3. Cel mai vizitat loc în Paris nu e Turnul Eiffel care este vizitat de aproximativ 5,5 milioane de turiști pe an și nici Luvru care este vizitat de aproximativ 5 milioane dar e Disneyland care are 13 milioane de turiști pe an.

#4. Locuitorii Parisului dar în general a Frantei sunt înnebuniți după câini, după statistica se zice că patrupezi sunt mai mulți în oraș decât copii, problema cea mare că nu prea strâng kaka dupa ei și se întâmplă diferite accidente neplăcute.

#5. Turnul Eiffel a fost considerat ca un obiect ce urâțește Parisul nefiind în concordanță cu arhitectura orașului.

#6. Se zice că apa din robinetele Parisului este potabilă și o puteți bea fără nicio grijă.

#7. Schema hărții de metro se socoate una din cele mai detaliate și accesibile din lume, din orice punct al orașului distanța de la o stație de metro la alta nu depășește jumătate de kilometru.

#8. Nu departe de turnul Eiffel pe marginea podului de lângă Sena cum se înserează se strâng sute de tineri și se învață a dansa tango, e ceva deosebit și frumos.

#9. Muzeul Luvru nu lucrează marțea și mare tristețe vezi pe fața turiștilor când vin cu așa bucurie să-l viziteze și sunt opriți la intrare.

#10. Orice turist care ajunge în Paris va fi oprit de oamenii de culoare de pe strada care vor dori să-i vândă diferite obiecte, cel mai des suvenire cu turnul Eiffel. Păi una să știți puteți negocia până la os cu acele persoane, pentru că e posibil.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente