Aurelia Grigoriu decorată în Azerbaijan

collage
Foto: Medalia de aur „Gheidar Aliev” a fost instituită în 2007 și este decernată persoanelor remarcabile pentru contribuția acestora la consolidarea prieteniei și cooperării între popoare de origine turcească și alte națiuni.

Avocatul parlamentar moldovean, Aurelia Grigoriu, a fost decorată cu medalia de aur „Gheidar Aliev” pentru merite deosebite în promovarea drepturilor omului și a realităților azere în întreaga lume.

Aurelia Grigoriu a fost propusă pentru această distincție de către organizațiile non-guvernamentale azere din Asia Centrală. Ceremonia de premiere va avea loc la Baku.

Reamintim ca, Aurelia Grigoriu a fost implicată într-un scandal în această vară. Sursa a declarat în cadrul unei conferinţe a Consiliul Europei care a avut loc în Parlamentul de la Erevan, că Armenia a ocupat 20 la sută din teritoriul Azerbaidjanului. Ombudsmanul a numit Armenia stat „agresor” în conflictul din Nagorno-Karabah. Discursul său a iscat un scandal de proporție, care a fost pe larg reflectat în presa din Armenia. Scandalul a avut ecou și la Chișinău.

Medalia de aur „Gheidar Aliev” a fost instituită în 2007 și este decernată persoanelor remarcabile pentru contribuția acestora la consolidarea prieteniei și cooperării între popoare de origine turcească și alte națiuni, pentru contribuția semnificativă la dezvoltarea economică, socială, politică și culturală a statelor cu origine turcă.

Printre laureații medaliei de aur „Gheidar Aliev” au fost președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, scriitorul kârgâz Cinghiz Aitmatov, fostul președinte al Republicii Kârgâzstan, Kurmanbek Bakiev, premierul turc, Recep Tayyip Erdogan.

Sursa: tv7.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente