(infografic) Moldova ocupă locul 74 în clasamentul țărilor pașnice din lume

toptop1
Foto: Cele mai pașnice țări sunt Danemarca și Islanda. PC visionofhumanity.org

Moldova este una dintre cele mai puțin pașnice țări din Europa, confom studiului Global Peace Index 2013, realizat de Institutul pentru Economie și Pace.

Moldova se clasează printre țările mai puțin pașnice din Europa și pe locul 74 din lume, acumulând un indice de 1.984. Studiu s-a realizat în baza a 22 de criterii ce țin de: relațiile statului cu țările vecine, numărul și amploarea conflictelor, nivelul stabilității și securității, proporția de refugiați și persoane strămutate, numărul crimelor și sinuciderilor, accesul la armament, numărul persoanelor condamnate și altele. Iar cu cât numărul de puncte acumulate este mai mare, cu atât mai puțin pașnică este țara.

Printre țările cele mai pașnice din lume se poziționează Islanda cu 1.162, Danemarca cu 1.207 și Noua Zeelandă- 1.237. Iar cele mai conflictuale țări sunt Somalia, Siria și Afganistan.

În continuare vă prezentăm Topul celor mai pașnice țări din Uniunea Europeană, iar dacă Moldova ar face parte din UE, atunci acesta s-ar clasa pe ultimul loc.


toptop

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente