În Anglia căsătoriile LGBT au aprobarea regală

996502_10151591820823337_1839461117_n
Foto: Marea Britanie a adoptat legea pentru căsătoriile LGBT. PC: mirror.co.uk

Marea Britanie a legalizat miercuri, 17 iulie curent, căsătoriile între homosexuali. Primele nunți vor avea loc doar vara viitoare.

Parlamentarii au aplaudat mult timp, când președintele Camerei Comunelor, John Bercow a anunțat avizul regal, ștampilat de regina Elisabeta a II-a. Aceasta s-a întâmplat la o zi după ce proiectul de lege pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Anglia și Țara Galilor, a trecut de Parlament. Aprobarea reginei a fost doar o formalitate și ultimul pas necesar pentru ca proiectul de lege să intre în vigoare.

Legea permite cuplurilor din comunitatea LGBT să se căsătorească în ambele ceremonii civile și religioase, chiar dacă Biserica Angliei rămâne încă ostilă. Noua lege de asemenea, va permite cuplurilor care concubinau să-și oficializeze relațiile.

Amintim că guvernul britanic a introdus proiectul de lege, cu privire la căsătoriile din comunitatea LGBT, în luna ianuarie curent. Prim-ministrul David Cameron a fost un aprig susținător al proiectului, declanșând dezbateri stridente în Camera Comunelor și Camera Lorzilor.

Sursa: washingtonpost.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente