(foto) Trei motive pentru care să mergi la expoziția ”Propria cameră”

img_1806
Foto: Expoziția ”Propria cameră” se află la Muzeul Zemstvei (str. Șciusev, 103) până pe data de 19 mai

Festivalului ”Curcubeul peste Nistru 2013”, organizat de “GENDERDOC-M”, a adus la Chișinău lucrările fotografului ucrainean Yevghenia Belorusets. Iată trei motive pentru care să mergi la expoziție.

#1 Expoziția de fotografii ”Propria cameră” nu prezintă doar poze, dar istorii a celor care au curajul să creadă și să lupte pentru ce se află în inimile lor. Cu fiecare lucrare vine și o scurtă descriere, sunt gândurile celor care au hotărât să arate lumii întregi felul în care trăiesc și problemele cu care se confruntă. Mergând la această expoziție pur și simplu ai ocazia să cunoști istorii minunate a unor oameni extrem de curajoși!

#2 Lucrările sunt foarte intime și poartă cu ele o energie specifică. Chiar dacă la început te simți un intrus, după un oarecare timp te simți membru virtual al familiei. La Chișinău au ajuns doar 1/3 din lucrări, deoarece în cadrul primei expoziții oficiale, fotografiile au fost vandalizate cu furculițele și multe din ele sunt acum în proces de renovare. Pe cele care nu au avut de suferit atât de mult, poți vedea urmele lăsate de răufăcători.

#3 Privind lucrările Yevghenia Belorusets ai șansa de a găsi poate răspuns la întrebarea ”Cum arată o familie LGBT?”. Este deosebit de plăcut să-i urmărești cum au grijă de bebelușii lor sau petrec timpul împreună și de fapt să îți dai seama că ei nu se deosebesc prin absolut nimic. Ei în aceeași măsură simt dragostea și suferința ca și restul populației acestei planete. Expoziția va fi deschisă până pe data de 19 mai la Muzeul Zemstvei, str. Șciusev, 103. Orele: 14:00-19:00. Intrarea gratuită!

img_1771
Una din lucrările deterioate cu furculița de la expoziția originală.
166y1
Lucrările Yevgheniei Beloruset sunt expuse la Muzeul Zemstvei în cadrul Festivalului ”Curcubeul peste Nistru 2013”
166zd
Lucrările Yevgheniei Beloruset sunt expuse la Muzeul Zemstvei în cadrul Festivalului ”Curcubeul peste Nistru 2013”. PC:#diez.md
16czi
Oleg Brega unul din susținătorii LGBT a fost prezent la expoziție.
166yz
Vizitatorii expoziției ”Propria cameră” la Muzeul Zemstvei.

166zh

Vizitatorii expoziției ”Propria cameră” la Muzeul Zemstvei.
img_1774
Artiom Zavadovsky le povestește vizitatorilor despre originea expoziției ”Propria cameră”.
img_1776
Autoarea fotografiile documentare Yevghenia Beloruset ”a discutat” cu publicul de la Chișinău prin intermediul unui filmuleț.
img_1782
Vizitatorii expoziției au fost încurajați să scrie propria definiție a familiei pe peretele muzeului.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente