(video) 3.500 de euro pentru a pleca la muncă în Israel cu acte false

pasaport_2_
Foto: Plecau la muncă în Israel cu pașapoarte false PC: cronicadeiasi.ro

O femeie şi un bărbat din capitală sunt acuzaţi de procurori de organizarea migraţiei ilegale în Statul Israel a zeci de cetăţeni ai Republicii Moldova în baza paşapoartelor ucrainene false.

Procurorii au constatat că filiera a fost fondată şi dirijată de două persoane din Chişinău, care la rîndul lor, au implicat în această reţea ilegală inclusiv şi cetăţeni ai Ucrainei. Astfel, în decursul anilor 2012-2013, în baza actelor false învinuiţii au reuşit să organizeze migraţia ilegală în Israel şi statele din Spaţiul Schengen a zeci de moldoveni, care, ajunşi la destinaţie, au fost deportaţi înapoi în ţară, ne informează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Recent, pe Aeroportul din Odesa au fost reţinuţi 6 cetăţeni ai Republicii Moldova, care intenţionau să migreze în Israel în baza paşapoartelor ucrainene false. Migranţii aveau între 23 şi 35 de ani şi aşteptau avionul pentru cursa Odesa-Istambul-Tel-Aviv.

Toată activitatea ilegală era camuflată de învinuiţi sub servicii turistice, oferindu-le migranţilor pachete ieftine de călătorie în Turcia sau Egipt, de unde, sub pretextul excursiilor, cetăţenii moldoveni se deplasau la muncă în Israel. Pentru aceste servicii, migranţii le-au achitat inculpaţilor cîte 3500 de euro fiecare.

Pe 28 iunie curent, procurorii au efectuat concomitent 5 percheziţii la domiciliile şi oficiile celor două persoane, unde a fost depistat şi ridicat utilajul folosit pentru confecţionarea actelor falsificate, 150 de paşapoarte pe numele unor cetăţeni ai Ucrainei, Federaţiei Ruse şi buletine de identitate ale cetăţenilor Republicii Moldova, 3 clişee ale ştampilelor cu semne de falsificare a unor instituţii bancare din republică, 1 kg de aur şi pietre preţioase, 330 de cartuşe de calibrul 12, 19 şi 7,62.

Actualmente, procurorii întreprind acţiuni de urmărire penală pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în această reţea ilegală şi tragerea lor răspundere penală.

Taguri: #Odesa#Ucraina
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente