Cristina Iovu a câștigat medalia de argint pentru Azerbaidjan la Kazan

cristina-iovu-tot-mai-aproape-de-azeri-sportiva-inca-nu-s-a-intors-din-cantonamentul-din-baku
Foto: Cristina Iovu PC: zimbio.com

Halterofila, medaliată cu bronz de la Jocurile Olimpice de la Londra, Cristina Iovu reprezintă Azerbaidjanul la Universiada Mondiala de la Kazan.

Halterofila moldovenă a devenit ieri, 8 iulie, vicecampioană după ce a ridicat în total 226 kg. Prima poziție a fost ocupată de sportiva din Taipei care a reușit să stabilească trei recorduri o dată.

Aceasta este prima participare a Cristinei Iovu la competițiile internaționale sub culorile Azerbaidjanului.

Reamintim că Cristina Iovu a fost aleasă anul trecut cea mai bună sportivă din Moldova, dupa ce a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra. Anul trecut, ea a devenit și campioană europeană. Pentru performanța de la Olimpiadă, Cristina Iovu a primit 80 de mii de euro din partea Guvernului Republicii Moldova și un apartament cu două odăi din partea fostului premier, Vlad Filat. De la Federația de Haltere și Ministerul Tineretului şi Sportului, Cristina Iovu a primit lunar o bursă de 10 mii de lei.

Cristina Iovu a plecat în cantonament la începutul lunii ianuarie și nu a mai revenit în țară. Federaţia naţională de haltere și-a dat acceptul ca în schimbul a 50 de mii de dolari, sportiva să reprezinte statul azer pe plan internațional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente