Sportivii moldoveni au obţinut încă două medalii de bronz la Kazan

43230-221832620130707-2858-1rg96ve
Foto: Încă două medalii pentru țara noastră PC: Kazan2013.ru

În cea de-a doua zi (7 iulie) a Universiadei Mondiale, care se desfăşoară în oraşul Kazan, sportivii moldoveni au mai obţinut două medalii de bronz.

Ieri în palmaresul Moldovei au mai intrat încă două medalii de bronz. Pugilistul Alexandru Râşcan a adus Republicii Moldova un bronz asigurat învingîndu-l pe sudcoreeanul Sangdon Choe (Coreea) în sferturile de finală cu scorul 3:0

Aceeaşi performanţă a fost înregistrată de vicecampionul European Dumitru Galagoţ, care l-a învins pe mongolezul Zorigtbaatar Enkhzorig, scor 2:1 Ambii s-au calificat în semifinală.

Reamintim că sportivii moldoveni au obţinut déjà trei medalii de bronz. În total, în cele 4 zile de concurs, Moldova a cucerit 5 medalii și toate de bronz. Halterofilul Oleg Sârghi, portdrapel al ţării la ceremonia de deschidere din ajun şi campion european, a adus Moldovei prima medalie, bronz la categoria de greutate 56 kg. Tot medalii de bronz au cîştigat şi luptătorii Igor Beşleagă şi Anatol Moldovan. Beşleagă 75 de kg, a luptat în finala mică contra lui Aly Allaberdiev din Turkmenistan, scor final 6-0, în timp ce compatriotul său Moldovan, 100 kg, a trecut în finala mică de rusul Artur Bairamukov, scor 2-1

Delegaţia moldovenească este alcătuită din 61 de sportivi. Ministerul Tineretului şi Sportului a cheltuit pentru deplasare un milion 300 de mii de lei. Competiţia de la Kazan a reunit aproximativ 13 mii de sportivi din 130 de ţări. Ea se va desfăşura pînă pe 17 iulie. Sportivii moldovenei participă pentru a zecea oară la asemenea turnee sportive polivalente. Ei au cucerit la ediţiile precedente trei medalii de aur, două de argint şi cinci de bronz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente