Igor Corman: ,,Provocările din partea Transnistriei sunt o capcană”

corman1
Foto: Igor Corman susține că sunt şi laChișinău forţe politice interesate în destabilizarea situaţiei politice. PC europaliberă.org.

Igor Corman este de părere că provocările din stânga a Nistrului vin din partea celor care nu sunt fericiți de faptul că am depășit criza politică și că țara își continuă drumul european. Declarațiile în acest sens au fost făcute de președintele Parlamentului într-un interviu pentru Europa Liberă.

În cadrul interviului, Igor Corman a lăsat să se înțeleagă că provocările din partea Transnistriei sunt o capcană care nu face alceva, decât să ne zădărnicească planurile: „De fapt, noi în ultimul timp vedem mai multe provocări care vin din partea Transnistriei şi felul cum se fac aceste provocări ne sugerează foarte clar că este un plan pus la cale de cei care nu sunt deloc fericiţi că noi am depăşit această criză politică, că noi continuăm parcursul nostru european”, relatează speakerul.

Referindu-se la situaia agravată de pe Nistru acesta a menționat: ,,Liderul transnistrean deja s-a agăţat de, chipurile, o altă problemă, de survolarea regiunii transnistrene de nave moldoveneşti. Sunt chiar nişte chestii ridicole, fiindcă, până la urmă, din informaţiile de care eu dispun, era vorba de un avion ucrainean, nu din Moldova. Unul care fotografia hotarul, fiindcă suntem în proces de delimitare a frontierei dintre Ucraina şi Republica Moldova, pe segmentul transnistrean. Or, eu cred că autorităţile de la Tiraspol cunosc acest lucru, fiindcă despre aceasta a fost informată şi Comisia Unificată de Control”.
Întrebat despre acțiunile de la Tiraspol dacă pot zădărnici planurile de eurointegrare, acesta este convins că depinde de acțiunile întreprinse de oficialii de la Chișinău: „Depinde cum ne vom comporta noi, aici, la Chişinău. Ei încearcă să ne întindă o capcană şi să ne prindem în această capcană. Faptul că noi în Parlament am reuşit, împreună cu opoziţia, practic unanim, doar câţiva deputaţi s-au abţinut, să votăm această declaraţie este un lucru bun, este un semnal că pe o problemă de interes naţional, cum este Transnistria, iată totuşi chiar şi cu forţele de opoziţie putem să avem un consens, să avem o poziţie comună.”

Reamintim că liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk a semnat o lege în care sunt stabilite politicile privind frontierele regiunii din partea stângă a Nistrului, deși aceasta nu a fost recunoscută pe plan internațional.

Sursa: Europa Liberă

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente