Deciziile de la Tiraspol sunt criticate de oficialii externi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Tiraspolul este criticat de oficilii străini. PC onestep4ward.com

Legea promulgată de liderul de la Tiraspol, privind ,,frontiera de stat” a trezit nemulțumiri din partea oficialilor externi. Decizia regiunii a fost criticată și discutată la nivel internațional.

Ambasada Statelor Unite la Chişinău, a emis un comunicat de presă, prin care critică „orice acţiune unilaterală a oricărei părţi implicate”.

De asemenea, soluționăria conflictului transnistrean a fost discutată și de preşedintele României, Traian Băsescu, la întâlnirea cu secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşe.

Totodată, preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Leonid Kojara a făcut un apel, prin care cheamă părţile implicate în procesul de reglamentare transnistreană să se abţină de la acţiuni unilaterale care complică procesul de negocieri, menționând: ,,adoptarea unilaterală a documentelor contravine prevederilor Acordului privind principiile reglementării paşnice a conflictului armat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992 şi altor înţelegeri convenite anterior.”

Reamintim că zilele trecute liderul separtist, Evgheni Șevciuk a semnat legea cu privire la ,, frontiera de stat a republicii moldovenești nistrene”, care stabilește limitele acestei frontiere.

Taguri: #OSCE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente