OSCE critică acțiunile Tiraspolului

osce
Foto: OSCE este nemulțumită de gesturile Tiraspolului. PC : infoprut.ro

Preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Leonid Kojara critică recenta promulgare de către liderul separatist Evgheni Șevciuk a legii cu privire la frontiera de stat.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, oficialul și-a exprimat îngrijorare cu privire la consecințele negative pentru procesul de reglementare a problemei transnistrene, cauzate de recenta decizie a părţii transnistrene privind aşa numitul act normativ cu privire la frontiera de stat.

„Adoptarea unilaterală a documentelor contravine prevederilor Acordului privind principiile reglementării paşnice a conflictului armat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992 şi altor înţelegeri convenite anterior”, a menționat Leonid Kojara.

Președintele Nicolae Timofti a declarat după ședința Consiliului de Securitate că adoptarea acestei legi ar avea drept scop stoparea cursului european al țării.

Reamintim că săptămâna trecută liderul de la Tiraspol a promulat o lege prin care stabilește așa numita ,,frontieră de stat”.

Taguri: #OSCE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente