Pe 29 iunie, s-a încheiat procedura de contestare în cadrul examenelor de bacalaureat 2013. La centrele de bacalaureat au fost depuse în jur de 30 de mii de contestații, ceea ce constituie cca 28% din numărul total de peste 107 mii de teste individuale.

Potrivit Ministerului Educației, cele mai multe lucrări contestate în sesiunea de bacalaureat din acest an au fost la limba română, matematică şi geografie.

Rezultatele examinării contestaţiilor vor fi anunțate, în centrele de bacalaureat, pe 6 iulie curent.

Comisiile republicane de examinare a contestaţiilor revăd, în lucrările primite, doar itemii solicitaţi pentru reevaluare și îi apreciază conform aceloraşi bareme de corectare. În rezultatul reexaminării lucrării nota nu este micşorată. Nota dată de Comisia Republicană de Examinare a Contestaţiilor este definitivă.

Comisiile republicane de examinare a contestaţiilor sînt constituite din alți profesori evaluatori decît cei din Comisia Republicană de Evaluare.

Pe 6, 7 şi 8 iulie, elevii cu note insuficiente vor putea depune cereri pentru sesiunea de bacalaureat suplimentară, care se va desfășura în perioada 15 – 20 iulie. Pentru aceasta, ei vor merge la centrul de bacalaureat şi vor depune o cerere în scris. Lista centrelor va fi anunțată în perioada premergătoare sesiunii suplimentare.

Sesiunea suplimentară BAC este organizată pentru persoanele care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examenele de bacalaureat în sesiunea de bază și pentru candidaţii care au luat note insuficiente în sesiunea de bază. Ei au dreptul să susţină, repetat, examenele respective în sesiunea suplimentară. Sesiunea suplimentară se organizează similar metodologiei din sesiunea de bază.