Socialiștii sunt nemulțumiți de organizarea bacalaureatului

Foto: PSRM cere demisia ministrului Educației. PC privesc.eu.

Astăzi, 28 iunie membrii Partidului Socialist și Garda Tânără au cerut demisia ministrului educației, Maia Sandu.

La numai o zi după ce au fost făcute publice rezultatele de la bacalaureat, conform cărora 42 % nu au susținut examenele, tinerii s-au revoltat, motivând că au fost stresați și nu că nu au învățat.

Astfel, azi în fața Parlamentului membrii PSRM au protestat, strigând  ,,Sandu demisia!” ,,Nu terorizării copiilor”. Aceștia s-au arătat nemulțumiți față de desfășurarea examenelor din anul acesta și au cerut un ministru nou, din domeniul învățământului, dar nu economist de profesie.

De asemena, liderul PSRM, Igor Dodon a declarat în cadrul emisiunii ,,Puterea a patra” că ,,problema are mai multe aspecte, primul aspect ține de  condițiile în care a fost organizat bacul, adică stresante, iar al doilea este calitatea studiilor, de ce profesorii până în clasa a XII i-au promovat?”
Acesta mai susține de asemenea că au făcut o propunere de exculdere a bacului și de revenire la examenele de admitere, ceea ce ar fi fost mai eficient și ar fi micșorat și corupția.

Amintim că și comuniștii au cerut demisia Maiei Sandu. Ambele partide sunt nemulțumite de instalarea camerelor de luat vedere în centrele de BAC.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente