Misiunea FMI prezentată șefului statului

timofti
Foto: Președintele Nicolae Timofti a aflat cine sunt reprezentanții FMI în Moldova. PC privesc.eu

Astăzi, 21 iunie președintele statului a avut o întrevedere cu șeful misiunii FMI pentru Republica Moldova, Nikolay Georguiev.

Nikolay Gueorguiev, care în ultimii patru ani a condus misiunea FMI pentru Republica Moldova, a ținut să-i prezinte șefului statului o scurtă evaluare a situației economice a țării pe baza analizelor făcute de FMI. Potrivit lui, în primele 4 luni ale anului în curs, Republica Moldova a înregistrat o creștere economică de 3,5%. Oficialul FMI a apreciat drept pozitive tendințele economice ulterioare și a notat că stabilitatea politică de la Chișinău va contribui la acest lucru.

Toodată, i-a fost prezentată și noua echipă a misiunii FMI în Republica Moldova, în frunte cu Max Alier, care anterior a lucrat în cadrul delegației instituției financiare internationale în Ucraina.

Președintele Nicolae Timofti a declarat că autoritățile de la Chișinău vor continua procesul de reformare a justiției, pentru ca aceasta să funcționeze și să atragă noi investiții, se transmite într-un comunicat emis de Preșidenție.

Reamintim că în perioada 19-24 iunie curent, misiunea FMI va purta discuţii cu autorităţile R.Moldova în scopul evaluării situaţiei macroeconomice în ţara noastră, a revizuirii Programului susţinut în baza Mecanismului Extins de Creditare / Mecanismului de Finanţare Extinsă, precum şi elaborării propunerilor pentru un nou Program de asistenţă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente