Escrocii turci mint bulgarii în Olanda

netherlands-bulgaria
Foto: Plecând din Bulgaria spre un loc de muncă bine-plătit în Olanda, migranții se trezesc cu datorii de zeci de mii de euro. PC standaard.be

Turcii din Olanda, Germania, Belgia şi Bulgaria joacă un rol important în organizarea fraudei cu alocaţii din Olanda – şi în exploatarea bulgarilor. În Bulgaria există o importantă minoritate vorbitoare de limbă turcă, formată din etnici turci şi din romi care s-au declarat turci după 1989. Datorită limbii şi religiei, se pot alătura comunităţilor turce din Europa Occidentală.

Rețele acționează în mai multe moduri:

#     Bulgarii sunt înfundați  în datorii la Băncile Olandeze. Migranții sunt contactați de turcii din Olanda și, neștiind limba, semnează o multitudine de documente. Persoana de contact dispare, numărul de telefon nu mai este accesibil. Drept urmare, aceștia sunt contactați de băncile olandeze care îi anunță că au datorii de zeci de mii de euro.

##   Tinere plecate în Olanda, datorită aceleași necunoașteri ale limbii, semnează contracte de muncă și sunt angajate pe post de prostituate. Olanda este unul din statele în care prostituția este legalizată. Un contract corect din punct de vedere juridic este deseori un argument în îndreptățirea escrocilor.

### Turcii promit pâine, dar îți dau fărâmituri. Contractele de chirie semnate deseori nu îndreptățesc așteptările. Semnezi pentru încherierea unui palat și trăiești în stradă sau, în cel mai bun caz, într-o odaie cu alți zeci de oameni mințiți.

Sfatul #diez.md: Înainte de a emigra, învață limba statului în care urmează să pleci.

Sursa: presseurop.eu

Taguri: #Bulgaria
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente