Studenții bulgari ocupă Universitatea din Sofia pentru ca Guvernul să demisioneze

student2
Foto: Studenții scandând: ”Europa în Bulgaria, Mafia - afară” PC: revolution-news.com

Principala clădire a Universităţii din Sofia a fost ocupată sâmbătă de zeci de studenţi care cer demisia Guvernului de centru-stânga condus de premierul Plamen Oreşarski.

Aproximativ 70 de studenţi au petrecut noaptea în sediul Universităţii din Sofia, blocând intrările şi afişând pancarte pe care scria „Ocupaţie”. Protestatarii cer demisia Guvernului de centru-stânga condus de tehnocratul Plamen Oreşarski.

Universitatea din Sofia blocată de studenți PC: realitatea.net
Universitatea din Sofia blocată de studenți PC: realitatea.net

Suntem pregătiţi să menţinem blocada până când vor fi satisfăcute revendicările„, a declarat Borislav Rangelov, unul dintre liderii mişcării studenţeşti.

Rectoratul Universităţii din Sofia a decis anularea cursurilor programate luni. „Conducerea Universităţii înţelege acţiunea studenţilor, o reacţie la lipsa principiilor morale în viaţa politică şi la lipsa de interes pentru viitorul tinerilor”, a declarat rectorul Universităţii, Ivan Ilcev, cerând totuşi eliberarea sediului instituţiei de învăţământ.

Studenții arborând steagul Bulgariei PC: revolution-news.com
Studenții arborând steagul Bulgariei PC: revolution-news.com

Învestit în funcţie pe 29 mai, Guvernul condus de Plamen Oreşarski este supus presiunilor din 14 iunie, de când au loc manifestaţii zilnice în favoarea demisiei.

Taguri: #Bulgaria
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente