Top 7 transferuri a jucătorilor moldoveni de volei

volei1
Foto: Dimitrii Bahov, nr.7, PC: www.sportal.bg

Înaintea sezonului competiţional de volei 2013-2014, mai mulţi jucători moldoveni şi-au schimbat echipele de club.

Topul transferurilor înaintea sezonului 2013-2014:

Dmitrii Bahov la CVM Tomis Constanţa. Internaţionalul moldovean a ajuns la campioana României după ce a părăsit campioana Bulgariei, Marek Dupnitsa. Ambele echipe vor evolua în Liga Campionilor în acest an, însă spre deosebire de anul trecut vom avea doar un singur jucător în faza grupelor CL. Bahov deja a reuşit să câştige 2 turnee cu noua sa echipă. Jucătorul nostru a mai evoluat la Tomis în turul sezonului 2011-2012.

Dmitrii Ţucov la Selver Tallinn. Încă un jucător din lotul naţional al Moldovei, care este triplu campion al campionatului Moldovei. A plecat de la campioana Dinamo Chişinău pentru a ajuns la campioana Estoniei.

Dmitrii Ţucov, nr. 10, PC: www.volleyball.ee
Dmitrii Ţucov, nr. 10, PC: www.volleyball.ee

Igor Didorciuc la CS Unirea Dej. Didorciuc a plecat de la ocupanta locului 8 CSM Agronomia Bucureşti şi a ajuns la echipa care a terminat campionatul României pe locul 4 în sezonul precedent. Didorciuc la fel este jucătorul naţionalei Moldovei.

Sergiu Predius la VCM LPS Piatra Neamţ. Tânărul jucător, Sergiu Predius, discipolul clubului sportiv Speranţa, care a ocupat ultimul loc în campionatul Moldovei 2012-2013 a reuşit să ajungă la ocupanta locului 7 în campionatul României.

Marin Lescov la Rakvere Volleyball Club. Marin Lescov, coordonatorul naţionalei Moldovei, a petrecut 3 sezoane la actuala campioană CVM Tomis Constanţa pentru ca acum să ajungă la echipa din Estonia care s-a plasat pe poziţia a 6-a în sezonul precedent. La Rakvere, Lescov îl va avea coleg pe conaţionalul, Denis Sinţov.

Pavel Mocanu la VCM LPS Piatra Neamţ. Dublu campion al campionatului Moldovei cu Dinamo Chişinău, Pavel Mocanu, a semnat cu echipa din România. Coordonatorul echipei Dinamo Chişinău, Constantin Lupu, la fel a fost în probe la echipa nemţeană, însă el nu s-a încadrat în formula de joc a antrenorului principal, Dan Gavril.

Tatiana Lupu la CSU Medicina Târgu Mureş. Tatiana Lupu a părăsit campioana României, Dinamo Romprest Bucureşti, şi a ajuns la echipa care a terminat pe locul 6 sezonul precedent.

Cam acestea au fost cele mai importante mutări ale jucătorilor moldoveni înaintea începerii sezonului de volei 2013-2014.

În această vară de la campioana Dinamo Chişinău a plecat mai mult de jumătate de echipă, să vedem ce surprize ne aşteaptă în noul sezon al campionatului Republicii Moldova.

Sursă: Dumitru Zagorneanu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente