În perioada 5-7 iulie, oraşul Stip din Macedonia a fost gazda Jocurilor Balcanice 2013 la volei de plajă U-22. Aici au ajuns 10 echipe masculine şi 9 feminine, care au venit să lupte pentru premiu mare.

Dacă la feminin Moldova nu a fost reprezentată de nici o echipă, atunci la masculin naţionala noastră a devenit campioană a Jocurilor Balcanice 2013 la volei de plajă.

Ion Moisei şi Denis Gorea scriu istorie pentru Moldova cucerind titlu de campioni a Jocurilor Balcanice 2013. Este pentru prima data în istoria competiţiilor balcanice când Moldova reuseste să devină campioană.

Moisei şi Gorea au stabilit scorul competiţiei.

Cele 10 echipe masculine au fost divizate în 2 grupe a câte 5 echipe, jucătorii din Moldova au nimerit în grupa B alături de: Bosnia şi Herzegovina, România, Serbia şi Macedonia. Deja după prima zi, Gorea şi Moisei erau liderii grupei după victoriile contra României şi Macedoniei

Roşu / Kaburek (România) vs. Moisei / Gorea, scor 2:0 (20:22, 18:21) ;

Atanasovski / Manasieski (MKD) vs. Moisei / Gorea, scor 0:2 (11:21, 8:21).

În ziua a 2-a a competiţiei, jucătorii noştri reuşesc să stabilească scorul competiţiei după ce au zdrobit echipa din Bosnia şi Herţegovina, în setul 2 bosniecii au reuşit să adune doar 3 puncte, scor general 2:0 (21:11, 21:3).

În următorul meci Moldova a cedat în faţa sârbilor Milovic şi Ziroje, scor 0:2 (21-14, 24-22) şi se califică în semifinale de pe poziţia a 2-a în grupa B.

Semifinale: Moisei / Gorea vs. Klasnic / Lozic (Serbia 2), scor 2:1(21:16, 19:21, 15:11)

Stankov / Ivanov (Bulgaria) vs. Milovic / Ziroje, scor 2:1 (11:21, 21:15, 15:7).

În finala competiţiei Ion Moisei şi Denis Gorea au avut nevoie de 2 seturi pentru a învinge bulgarii şi a deveni campioni, scor la seturi: 24:22, 21:17.

Chiar dacă au fost doar 2 seturi, a fost o luptă crâncenă pentru fiecare punct, dar jucătorii noştri totuşi au avut tupeul să smulgă victoria şi să vină acasă eroi. Da, eroi pentru puţinii fani voleiului din Moldova.

De 3 ani Moisei şi Gorea se chinuie să cucerească jocurile balcanice

După 3 ani de insistenţă Ion Moisei şi Denis Gorea totuşi devin campionii jocurilor balcanice! Ei şi-au început aventura la balcaniada încă din 2011, atunci ei s-au clasat pe ultima poziţie.

În 2012 au avut o evoluţie spectaculoasă, însă cu 2 victorii în activ nu au reuşit să se califice în semifinale, chiar dacă erau la egalitate de puncte cu primele 2 echipe din grupa A. Până la urmă s-au clasat pe poziţia a 5-a. Iar 2013 a fost anul lor de glorie, bravo baieţi!

Chiar dacă în Moldova nu se atrage suficientă atenţie acestui sport, încă mai avem speranţe că acest sport mai are viitor. Să ne aducem aminte şi de succesele Polinei Idjilova şi Ecaterinei Arabadji, vicecampioane Jocurilor Balcanice 2011, succesele internaţionale lui Roman Dudicov, Eugen Tcacenco, surorilor Ceban. Aici vreau să menţionez eforturile lui Grigorii Voleanin, omul datorită cărui voleiul de plajă încă mai trăieşte în Moldova.

P.S. Interesant îi voi vedea pe băieţii ăştia la TV, la ştiri? Încă o dată felicitări!

 

Mai multe despre volei găsiţi pe zagorneanu.com