Încă o medalie de argint și două de bronz obținute la Universiadă

P1090608 img Mmamulat.1A033521C4394A40A967E44DA9C19F00
Foto: Primul argint la Universiadă a fost câștigat de către luptătorul la brîu Maxim Mamulat PC: MTS

Sportivii moldoveni au mai cucerit marţi, 9 iulie, alte trei medalii la Universiada Mondială, care se desfăşoară în oraşul Kazan, Rusia.

Una din distincţii a fost obţinută în proba de lupte la brâu, stilul clasic (koresh) de către Maxim Mamulat (60 kg). Acesta a pierdut duelul decisiv cu rusul Nafis Minnebaiev, scor 4-0, trecându-şi astfel în palmares medalia de argint.

Alţi doi reprezentanţi ai ţării noastre, Mihail Cosnicean (70 kg) şi Anatolie Moldovan (100 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. Pentru Anatolie Moldovan aceasta este a doua medalie de bronz cucerită la Universiadă, după cea câştigată la lupte la brâu, stilul liber.

La atletism, Serghei Marghiev a ocupat locul 8 în finala probei de aruncare a ciocanului, iar Olga Zaporojan a fost eliminată în semifinale în lupta pentru medalii la alergări pe distanţa de 800 metri. Olesea Cojuhari va evolua astăzi, 9 iulie, în finala cursei de alergări pe distanţa 400 metri.

Astfel, după 4 zile concurs ale Universiadei, lotul Moldovei a cucerit 8 medalii, dintre care una de argint şi şapte de bronz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente