(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2018”, la categoria „Istorii fotografice: Știința și Istoria naturală” (2)

dssdds

Concursul fotojurnalistic internațional, „Pictures of the Year International” (POY), se află la cea de-a 76 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2018. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez vă va prezenta în mai multe serii toate fotografiile premiate la acest concurs.

În a doua serie, prezentăm imaginile câștigătoare la categoria „Istorii fotografice: Știința și istoria naturală” (Science & Natural History Picture Story).

Locul 1.  Lynn Johnson / National Geographic Magazine „Cadavru”

Susan Potter și-a donat corpul științei. A fost înghețată, tăiată în patru blocuri, tăiată de 27.000 de ori și fotografiată după fiecare tăiere. Ea a murit în 2015 de pneumonie.

Locul 2. Brent Stirton. „Femeile brave de la Akashinga”

Akashinga reprezintă o trupă de forță constituită exclusiv doar din femei. Ele au funcția de a asigura protecția animalelor sălbatice în zonele periculoase, acolo unde „activează” braconierii.

Locul 3. Aitor Garmendia / Freelancer. „Investigație sub acoperire despre cruzimea față de animale”

Echipa de voluntari Essere Animali face investigații despre cruzimea animalelor din ferme. Activiștii sunt împărțiți în două grupuri. Primul grup pătrunde pe ascunziș în fermă, documentează (filmează, fotografiază) situația din interior, iar al doilea grup monitorizează din exterior.

Premii de excelență

Oded Balilty / Associated press. „Muzeul”

În Israel a fost deschis un nou muzeu național de istorie naturală. Clădirea ultramodernă găzduiește peste 5,5 milioane de exemplare de specii din întreaga lume și își propune să sensibilizeze opinia publică despre lumea naturală și mediul înconjurător, punând un accent deosebit pe ecologie.

Milan Radisics / Freelancer. „Cum apa croiește pământul”

Autorul a examinat evoluția căilor acvatice ale Pământului. De la topirea ghețarilor până la la căile navigabile care trec prin mlaștini pitorești. Această perspectivă pune în evidență importanța apei în fața schimbărilor climatice.

Kacper Kowalski / Panos Pictures. „Politica mediului înconjurător”

Ultimii ani mediul, natura poloneză se confruntă cu mari probleme. Guvernul defrișează pădurile, țara s-a confruntat cu inundații, secetă și uragane.

Citește și:

(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2018”, la categoria „Știință și Istoria naturală” (1)

 

Taguri: #POY 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente