(foto) Au fost desemnate cele mai bune fotografii din știri și reportaje în anul 2018

76-20-BarbF-02_tn

Concursul fotojurnalistic internațional „Pictures of the Year International” (POY) se află la cea de-a 76 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2018. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii jurnalistice. Echipa #diez vă va prezenta în mai multe ediții toate fotografiile premiate la acest concurs.

În a 13-a serie vă prezentăm imaginile câștigătoare la categoria „Știri și reportaje (Multimedia News & Issue Reporting Story).

Primul loc. Katie Falkenberg/Los Angeles Time – „În căutare”

Vara trecută, peste 2 500 de copii au fost separați de părinții lor. Asta după ce Trump a implementat politica „zero toleranță” față de orice persoană care intenționează să traverseze ilegal hotarele SUA. Deși, migrația ilegală a fost oprită, mulți părinți au fost deportați înapoi în America Centrală, însă pe această cale și-au pierdut copiii.

Locul II. Almudena Toral/Univision Noiticias Digital – „Copiii separați de părinți nu primesc tratament medical”

Adayanci Peres este una dintre cei 2 500 de copii care au fost separați de familiile lor la graniția cu SUA în cadrul politicii „zero toleranță”. Această fată de șase ani din Guatemala a rămas fără părinți timp de trei luni și jumătate. Înainte de a fi întoarsă acasă, ea a fost diagnosticată cu diferite traume psihologice.

Locul III. Christoph Koetti and Ben Laffin/New York Times – „23 de secunde. Cum Stehon Clark a fost ucis de poliție”

„Poliția din Sacramento, California, s-a deplasat în casa bunicii lui Stephon unde acesta a fost ucis. El era cunoscut ca un agresor care ținea în frică întreaga familie. În acea seară, el a fost împușcat din cauza că polițiștii credeau că el ține în mână un pistol, însă în realitate ținea în mână un telefon.

Premiu de excelență

Lauren Farohne/Seattle Times – „Noi vrem să aflăm răspunsuri. Noi vrem să ne facă justiție”

Rosenda Strong a fost văzută pentru ultima oară pe 2 octombrie 2018, atunci când se deplasa spre Casino Legends din Toppenish. Femeia de 31 de ani, mamă a patru copii este ultima femeie indigenă care a dispărut din Rezervația Yakama.

Taguri: #POY 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente