(audio) O tânără mămică a înregistrat tot ce face copilul ei la grădiniță: „Îmi duceam zilnic fetița într-un loc unde copiii sunt numiți, jigniți, speriați și chiar loviți”

grdinita
Foto: simbol

O tânără mămică a publicat o înregistrare audio pe rețelele de socializare, dar și un text în care vorbește cât de urât se comportă educatorii de grădiniță cu copiii din grupa pe care o frecventează fiica sa. Totul a început după ce fetița sa nu a mai vrut să meargă la grădiniță, chiar dacă înainte mergea cu plăcere. Când și-a dat seama că ceva nu este în regulă, tânăra a înregistrat pe ascuns ce fac copiii în timpul zilei la grădiniță.

„Sunt mămica și ca oricare părinte îmi cunosc perfect copilul și îl simt mai bine ca oricine. Copilul meu a început să frecventeze grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani grupa ,,Soarele” și cu asta se începe coșmarul nostru. Prima săptămâna mai exact primele 3-4 zile copilul meu mergea cu cea mai mare dorința și plăcere la grădiniță, pentru că asta am învățat-o, ca acolo e bine. Că la grădiniță sunt mulți copii și acolo vă jucați și faceți multe activități interesante. Ei bine, în ciuda așteptărilor mele și a fetiței mele m-am  „trezit” că îmi duceam zilnic copilul într-un loc unde copii sunt numiți, jigniți, speriați și chiar loviți, și asta se petrece în zilele noastre. Copilul meu a început să tremure, să aibă frică când aude de grădiniță. Întrebarea mea este următoarea: Unde este siguranța copilului meu? De ce în așa loc unde merg sute de copii nu se fac controale? În grija cui stă copilul meu?

Din păcate asemenea abateri se întâmplă tot mai des. Sunt foarte înțelegătoare când autoritățile spun că duc lipsă de cadre didactice și personal auxiliar, însă aceasta nu permite nimănui să terorizeze în așa mod copiii la o vârstă atât de fragedă, pentru că anume de aici începe o integrare în societate a fiecărei persoane. Iar în așa mod, unde ajungem?”

Mai jos tânăra a prezentat și înregistrarea

– În primele 30 secunde unul din copii repetă de 5/6 că are necesitatea să meargă la WC, ca răspuns de la lucrătorul grădiniței primește: „du-te dacă vrei, ce vrei de la mine” (reamintesc că vârsta copiilor este de 3 ani. Vârstă la care copiii încă nu sunt de sine stătători).

-00:35- 02:00:

voce 1 (lucrător de grădiniță): așa ne-am așezat pe scaunele toți, casca gura unde-i scaunul tău? stai că vin eu la tine, tu de dimineață o cauți… repede pe scăunel, unde-i locul tău? și dacă nu ești cuminte (se aude o lovitură) o să o câștigi azi! Tu deam pe mine m-ai săturat, tu ești obraznic! Aicea stai! de te miști de aicea o primești! Uite la dânsul cât îi de obraznic?!
Voce 2 (copil): plânge- unde-i mama?
Voce 1: Gura închisă, că am și eu familie! închide gura! A să vă dau eu vouă alintăturilor!

În continuare auzim iarăși tonalități foarte ridicate adresate copiilor care plâng și suspină de frică.

03:09 Voce 1: Și Artiom ( se aude lovitură) cuminte trebuie să șadă, și Artiom!
03:29 Voce 1: Iau la Dubina aista… ce s-o întâmplat?
03:50 Voce 1: Și te neri dacă pulăul ista s-o suit calare peste dânsul, Bolnavu…
04:15 Voce 1: adă cana la bucătărie mai repede, mai repede debilo adă la mine, că dacă vin la tine te înnec!
05:40 Voce 1: Șii cu încălțămintea asta a ta? o lăsat numa șnurocul, capra! de la Ungheni, vină încoași, vâră piciorul!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente