Festivalul de Film de la Cannes 2018. Cine este câștigătorul Palme d’Or din acest an

shoplifters-a-20180521
Foto: japantimes.co.jp

Premiul Palme d’Or al festivalului de la Cannes a fost decernat sâmbătă filmului „Shoplifters”, al regizorului japonez Hirozaku Kore-Eda, a anunţat juriul prezidat de Cate Blanchett, relatează AFP.

Este primul premiu Palme d’Or obţinut de un japonez după „The Eel”, al lui Shohei Imamura, în 1997. „Shoplifters” spune povestea unei familii care trăieşte din furturile din magazine şi care primeşte în sânul său o fetiţă maltratată, scrie Agerpres.

Lungmetrajul îi prezintă pe Osamu şi fiul său, care se decid să găzduiască o fetiţă de pe stradă, maltratată de părinţi. În ciuda sărăciei, membrii familiei Osamu par a fi fericiţi, până când un incident brutal dezvăluie nişte secrete teribile.

Regizorul japonez Hirokazu Kore-eda este un obişnuit al Festivalului de Film de la Cannes, cu opt pelicule selecţionate, din care şase în competiţie. Artist obsedat de ideea reconcilierii lumilor, filmele sale sunt cel mai adesea melodrame familiale, impregnate de melancolie, delicateţe.

Ceremonia de închidere a celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de la Cannes a fost prezentată de actorul şi regizorul francez Edouard Baer.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente