Candidatul la funcția de primar al Capitalei, Andrei Năstase, și-a expus soluțiile pentru viitorul Capitalei

AN

Andrei Năstase și echipa sa au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au fost expuse soluțiile viitorului primar general al capitalei pentru una dintre problemele comune pentru toate sectoarele orașului, dar și pentru suburbiile municipiului. Soluțiile prezentate au vizat amenajarea zonelor de agrement și sport din curțile blocurilor.

„Știu cât de importante sunt și locurile de joacă pentru copii noștri și de aceea pun accent pe sport, locuri de joacă și zone de agrement. Este importantă dezvoltarea personală a copiilor încă de mici, iar prin activitățile non-formale, în aer liber, aceștia vor căpăta abilități și competențe și totodată le vor dezvolta pe cele pe care le au deja!” – a spus Andrei Năstase.

Exemplificând prin starea dezastruoasă a terenului de sport și a terenului de joacă pentru copii din curtea în care s-a desfășurat conferința, aflată pe strada Testemițeanu 45/1, Andrei Năstase a atenționat asupra faptului că aceasta nu este o situație singulară, ci una cu care oamenii ne confruntă peste tot în municipiul Chișinău.

„Starea degradantă a acestor terenuri din cartiere s-a produs voluntar! Scopul celor care au condus și conduc capitala este de a acapara toate aceste zone pentru a construi blocuri locative sau alte construcții de interes economic. Nu le pasă de interesele cetățenilor, ci doar de interesele politice și personale. De ani de zile vedem cum copiii noștri au fost prejudiciați. Neavând terenuri de sport aceștia nu și-au putut desfășura activitățile sportive. Acest lucru se vede foarte bine și din totala lipsă de respect față de sportivii noștri care ne reprezintă atât la nivel național, cât și european!” – a spus Andrei Năstase.

Soluția pentru problema curților neamenajate există și ea este inclusă în viitorul program municipal de promovare a modului de viață sănătos. „În calitate de primar îmi propun ca în fiecare sector al municipiului să construiesc în primul an de mandat câte două terenuri de sport mixte, pe care tinerii să le folosească gratuit și pentru a practica orice sport. Pe lângă acestea vom avea în vedere construcția complexelor sportive și de agrement în Capitală și vom crea, de asemenea, politici de subvenționare directă și indirectă la procurarea abonamentelor la sălile de sport” – a menționat Andrei Năstase, precizând că pe lângă terenurile de sport vor fi amenajate și zone de joacă pentru copii, iar spațiile verzi din curțile de bloc și parcările ecologice vor fi estetizate.

Andrei Năstase a subliniat că va realiza obiectivele propuse bazându-se pe modele extrem de productive, implementate la Cluj, Oradea și în special Timișoara, modele de bună practică și guvernanță. „Vă garantez că nu voi permite ca între blocurile locative să apară construcții imobiliare, peste noapte, pe ascuns, astfel încât oamenii să rămână fără teren, spații verzi, locuri de agrement sau de joacă pentru copii! Diferența dintre mine și ei, e că eu am încredere în oameni, am încredere în voi și în judecata voastră. Iar împreună vom reuși să schimbăm lucrurile în beneficiul cetățenilor” – a mai spus Andrei Năstase.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente