(foto) Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Știri generale” (II)

collage

Concursul fotojurnalistic internațional „Pictures of the Year International” (POY) se află la cea de-a 75 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2017. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez va prezenta, în mai multe serii, toate fotografiile premiate la acest concurs.

În a doua serie, vom prezenta imaginile câștigătoare la categoria „Știri generale” (General News).

#1. Primul loc în această nominație l-a luat fotograful Kevin Frayer.

„Fără titlu”. 20 septembrie, 2017

Un băiat refugiat din Rohingya, disperat de ajutor, strigă și plânge în timp ce urcă pe un camion care distribuie ajutoare pentru un ONG local. Această fotografie a fost realizată pe 20 septembrie în apropierea lagărului de refugiați din Balukali, în Cox’s Bazar, Bangladesh. Mai mult de 600.000 de refugiați din Rohingya s-au refugiat în Bangladesh pentru a fugi de ofensiva armatei din Myanmar, pe care Națiunile Unite a numit-o „un exemplu de manuscris de epurare etnică”.

#2. Locul doi i-a fost distribuit fotografului Irfan Khan/Los Angeles Times.

„MAKE AMERICA GREAT AGAIN”, 25 martie 2017

Huntington Beach, 25 martie 2017. O femeie lovește un bărbat cu pumnul în maxilar. Bătaia a izbucnit între susținătorii Pro-Trump și protestatarii anti-Trump în timpul manifestației „Make America Great Again”.

#3. Locul trei l-a luat fotograful Santi Donaire

„Fătă titlu”

Un corp neînsuflețit al unei persoane a fost depistat în urma unei misiuni de salvare a refugiaților din centrul Măriii Mediterane, în largul coastei libiene. Cu câteva zile înainte, zeci de oameni au murit și au dispărut din cauza distrugerii unei bărci pneumatice.

#Premii de Excelență

„Conflictul din Siria”. 3 martie 2017

Un bărbat sirian a fost fotografiat în momentul în care udă plantele în apartamentul său distrus, din orașul Arbin. la marginea Capitalei Damasc.

„ECLIPSE WATCHERS ON THE BEACH"
„Oamenii privesc la eclipsă cu ochelari protectori”, 21 august 2017. Fotograf: Ben McCanna

Două familii care se odihneau pe Old Orchard Beach. au observat o eclipsă parțială de soare și au decis imediat să confecționeze câțiva ochelari protectori.

„Hand shake”. 7 iulie 2017. Fotograf Carlos Barria/Reuters

Președintele american Donald Trump la prima întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin în cadrul întrevederii bilaterale de la summitul G20 din Hamburg, Germania.

„Jurat”. 8 iunie 2017. Fotograf Brendan Smialowski/Agence France-Presse

Fostul director FBI, James Comey, își închide ochii, în timp ce este audiat în fața „United States Senate Select Committee on Intelligence”

„Fără titlu”

O femeie refugiată din Rohingya este ajutată să sară din barcă și să ajungă pe mal. Aceasta a fugit din Myanmar, la 1 octombrie 2017, în Cox’s Bazar din Bangladesh.

Aici puteți vedea Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2017”, la categoria „Imagini de la fața locului”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente