(foto) Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2017”, la categoria „Imagini de la fața locului” (I)

collage

Concursul fotojurnalistic internațional „Pictures of the Year International” (POY) se află la cea de-a 75 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2017. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez va prezenta, în mai multe serii, toate fotografiile premiate la acest concurs.

În prima serie, vom prezenta imaginile câștigătoare la categoria „Fotografii de la fața locului” (Spot news).

#1. Așadar, învingătorul a fost desemnat Ryan M. Kelly. Fotografia a fost realizată pe 12 august 2017, în timpul unor proteste din orașul Charlottesville, Virginia, SUA. Mai mulți oameni au fost striviți de o mașină. În urma acestui atac, a murit un bărbat, iar alte 19 persoane au fost rănite.

„Atacul de la Charlottesville”

#2. Locul II l-a câștigat Goran Tomasevic. Fotograful a prins momentul în care un bărbat plânge în timp ce își duce în brațe fiica, părăsind statul islamic, controlat de statul Mosul și îndreptându-se către soldații forțelor speciale irakiene, în timpul unei bătălii din Mosul, Irak. Fotografia a fost realizată pe 4 martie 2017 (REUTERS)

„Criza din Irak”

#3. Carlos Becerra a realizat aceată fotografie în timpul unor proteste împotriva președintelui Nicolas Maduro din Caracas, din data de 20 mai 2017. Atunci, câțiva membri ai opoziției i-au dat foc unui tânăr de 21 de ani, care era bănuit că ar fi un „ciavist” și un hoț. Potrivit Ministerului de Interne și Justiție al Venezuelei, victima, Orlando Figuera, în vârstă de 21 de ani, a ajuns la spital cu arsuri de gradul I și II. Peste câteva zile acesta a decedat.

„Ars de viu”

Premii de Excelență

Christoffer Hjalmarsson, „Fără titlu”
Roger Lemoyne/Freelance

Timp de decenii a existat un conflict între grupul minoritar Rohingya și majoritatea budistă din Birmania. De la independența regiunii din 1948, aproximativ 1,5 milioane de cetățeni din Rohingya au fost obligați să-și părăsească locuințele din cauza persecuției și a asaltului. Până acum, peste 600 000 de persoane, majoritatea copii, au fugit spre granița cu Bangladesh. Supraviețuitorii au mărturisit despre abuz, viol și sate arse.

Ohad Zwigenberg. Război dintre stânga și dreapta. Dintre alb și negru. Dintre rău și bun. 23 martie 2017

Poliția folosește un tun de apă pentru a dispersa demonstranții în timpul unui protest împotriva arestării studenților evrei.

Wally Skalij/Los Angeles Times. Focul se apropie.

Oamenii din localitatea La Conchita au ignorat ordinele autorităților de a părăsi zona și au decis să rămână pentru a ajuta pompierii să salveze casele.

Marco Bello/REUTERS „Poteste la o bază aeriană”. 31 mai 2017.

Demonstranții se ciocnesc cu forțele de securitate ale unei baze aeriene, în timp protestau împotriva președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, în Caracas.

Zakaria Abdelkafi/Agence France-Presse. 1 mai 2017

Poliția franceză luată în flăcări în timp ce se confruntă cu protestatarii în cadrul unui marș anual al lucrătorilor din Paris.

Toby Melville/REUTERS. „POYI 3″, 22 martie 2017

O trecătoare îl îngrijește pe un rănit, care se află pe marginea drumului, în urma unui atac declarat de ISIS la Westminster Bridge din Londra.

Felipe Dana. „Rănit”. 14 marite 2017

Un om rănit este transportat deasupra unui vehicul blindat al forțelor irakiene în timpul luptelor împotriva militanților islamici din vestul Mosului, Irak.

Andrew Renneisen/Getty Images Europe. „Fără titlu„

Susținătorii opoziției și poliția din Kenya au participat la o confruntare violentă din Kibera, acolo unde au 92 de peroane au decedat. La acea demonstrație au participat opoziția din întreaga țară, după ce Uhuru Kenyatta a obținut în al doilea mandat în alegerile prezidențiale din Kenya în 2017.

POY este cel mai vechi și prestigios concurs fotojurnalistic lume. Anual, POY premiază cele mai bune proiecte foto-jurnalistice și materiale multimedia. De asemena, Concursul „Pictures of the Year International”stimulează participarea cetățenilor simpli din toată lumea la realizarea proiectelor foto documentare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente