Numărul de troleibuze şi autobuze care vor circula în Chișinău a fost majorat

Foto: Publika

Numărul unităţilor de transport pe rutele din capitală a fost mărit începând cu ziua de joi, 1 septembrie. Autorităţile explică necesitatea suplinirii prin creşterea fluxului de călători odată cu revenirea elevilor la ore, dar şi a multor persoane din concedii.

Solicitat de IPN, şeful Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci, a declarat că de astăzi la linie au ieşit circa 300 de troleibuze, cu 50 de unităţi mai mult decât pe parcursul verii. Totodată, rutele de troleibuz care traversau bulevardul Negruzzi, de astăzi circulă în regim obişnuit pe ambele sensuri. Excepţie face ruta de troleibuz nr. 4.

Gheorghe Morgoci a menţionat că ruta nr.4 nu a putut fi restabilită din motive tehnice, legate de reţeaua de contact de pe strada Zelinski. Şeful RTEC a dat asigurări că în câteva zile această problema va fi soluţionată. Până atunci, troleibuzele de pe această rută vor circula spre sectorul Botanica: de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe str. Ciuflea, Viaduct, str. Hristo Botev şi în continuare pe traseul stabilit. Retur – pe traseul stabilit.

Directorul Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea, a comunicat că de azi în municipiul Chişinău circulă în jur de 120 de autobuze. Numărul de unităţi de transport a fost suplinit, în special, pe rutele din capitală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente