Scandal! Cătălin Josan a fost exclus de autorități din concertul dedicat Zilei Limbii Române

14100507_1244902878874801_5897700056723835393_n

Interpretul Cătălin Josan a fost exclus de autoritățile de la Chișinău din concertul dedicat Zilei Limbii Române. „Le e frică să nu pățească iar rușine”, spune artistul basarabean. Vedeți mai jos declarația completă:

„De frică să nu pățească rușine, așa cum au pățit-o de Ziua Independenței, când Pașa Parfeni le-a tras o palmă zdravănă guvernanților în numele întregii țări, autoritățile locale au decis să mă excludă, pe ultima sută de metri, din concertul de astăzi din Piața Marii Adunări Naționale, dedicat zilei Limbii Române. Cert, le pregăteam o altă palmă pentru celălalt obraz. Le-a mers. Sau nu.

Declar cu toată responsabilitatea că mai mulți artiști au fost intimidați de oameni apropiați actualului regimului putred de corupt de la Chișinău. Evident că motivul invocat oficial a fost complet din neant, cum că n-aș fi venit la o repetiție, iar ulterior s-au făcut că plouă, fără să mai răspundă la telefon. Într-un final, aflu prin intermediari că am fost exclus pe motive politice.

Fricoșilor, râde o țară întreagă de cum vă ascundeți prin tufișuri, cum vă temeți de propriul popor, de disperarea cu care vă țineți cu dinții de scaune. Vă fuge pământul de sub picioare și voi știți asta. Nu mai aveți mult.

Dar azi e sărbătoare mare pentru mine. E ziua limbii mele. Eu #MuMăTem să fiu aproape de oameni. #EuNuTac atunci când țara zace în mizerie din cauza voastră, inclusiv cei care dormiți, niște paiațe fără coloană vertebrală.

De aceea, azi la 20.00, lângă bustul lui Eminescu, în Parcul Central, îmi iau chitara în spate și vin să-mi cânt limba, fie și unui pumn de oameni, dar nu vă voi lăsa să terfeliți demnitatea de neam care ne-a mai rămas, de care voi habar nu aveți”, declară Cătălin Josan.

Reamintim că în seara zilei de 31 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc un concert extraordinar dedicat Zilei Limbii Române. Între Orchestra fraţilor Advahov, Orchestra simfonică condusă de Dumitru Cârciumaru şi Alex Calancea band va avea loc o „confruntare” inedită, de la replici din muzica celebră a lui Antonio Vivaldi, Carl Orff, Niccolo Paganini, pînă la „Ciocîrlia” românească şi minunatele creaţii ale compozitorilor noştri Mihai Dolgan, Valentin Dînga, Anatol Dumitraş, fraţii Teodorovici etc. În scenă vor urca maeştrii Eugen Doga, Ştefan Petrache, Anatol Chiriac, Constantin Rusnac, Iurie Sadovnic, Lidia Botezatu şi Radu Dolgan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente