Aeroportul Internațional din BĂLȚI va găzdui Campionatul Național la DRAG RACING 2016

st3-2

Pe 3 și 4 septembrie, pe teritoriul Aeroportului Internațional BĂLȚI – LEADOVENI, va avea loc cea de-a III-a etapă Campionatului Național la DRAG RACING 2016. Sunt așteptați peste 60 de piloți sau, mai bine spus bolizii lor, pentru a lupta și a puncta în campionat. După primele două etape, o bună parte din podium e deținută de piloții din România, care mereu își îmbunătățesc performanțele. Restul pozițiilor sunt ocupate de piloți din Chișinău și Bălți.

În cea de-a II-a etapă care s-a desfășurat la 20 și 21 august a fost înregistrat oficial cel mai bun timp pentru distanța de 402 metri (1/4 milă) și anume 10,535 secunde cu viteza de ieșire de 223,07 km/h, record stabilit de către Eugen Dron la volanul unui Audi S2 Coupe de circa 900 de cai putere. Noul record este cu circa o sutime (0,100s) mai bun decât precedentul, care a fost stabilit la etapa I din Chișinău, având un timp de 10,631 secunde cu viteza de ieșire de 224,64 km/h, stabilit de către pilotul român Dragoș Stancescu pe automobilul său Opel Speedster, unul dintre favoriții acestui campionat.

Timpul înregistrat de Eugen Dron este record absolut înregistrat prin sistemul de telemetrie RACE AMERICA, unicul sistem certificat internațional și aprobat de Federația de Autobilism din Moldova pentru acest tip de sport auto.

La cea de-a III-a etapă se vor regăsi automobile și piloți din Ucraina și România pentru a seta noi recorduri de timp și viteză. De asemenea, publicul și piloții sunt în așteptarea lui Igor Vrabie, Campionul Republicii Moldova la Drag Racing și fost președinte al Federației de Automobilism. În anii precedenți, în România pe Aeroportul din Tulcea, Igor Vrabie a stabilit un record de 8,99 secunde pentru distanța de 402 metri cu o viteză de peste 300km/h la ieșire, iar un nou record pe teritoriul Republicii Moldova este mai mult decât așteptat.

Astfel, toți pasionații de viteză și adrenalină sunt așteptați pe data de 3 și 4 septembrie la Aeroportul Internațional BĂLȚI-LEADOVENI. Transport pentru locuitorii orașului Bălți este disponibil de la ora 11.00 din scuarul Primăriei Bălți.

Reamintim că, Campionatul se desfășoară sub egida Ministerului Tineretului și Sportului și Inspectoratului Național de Patrulare, iar calendarul întregului campionat precum și altă informație pot fi accesate pe pagina oficială www.dragracing.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente