„M-am dus la iaz să mă scald și am găsit mașina”. Explicaţiile unui individ după ce a răpit un automobil

foto-700×352
Foto: Poliția Capitalei

Un individ în vârstă de 35 ani, domiciliat în comuna Goieni, cu antecedente penale, a fost reţinut de către un echipaj mixt de patrulare, în timp ce conducea un automobil de model Vaz, fiind răpit de pe teritoriul unei întreprinderi din comuna Ciorescu, în noaptea spre 19 august curent.

El a fost observat şi urmărit de către poliţişti până pe un cîmp din preajma localităţii, întrucât acesta intenţiona să se ascundă, efectuând manevre periculoase în timpul deplasării, a deteriorat aripa şi farurile automobilului.

Respectiv poliţiştii au intervenit promt şi l-au încătuşat, solicitând intervenţia grupei operative din cadrul IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. La faţa locului s-a constatat preliminar că, individul ar fi condus automobilul în stare de ebrietate, întrucât acesta a recunoscut cu lux de amănunte circumstanţele răpirii automobilului. Ulterior el a fost escortat la inspectorat pentru audieri în calitate de bănuit, iar automobilul a fost adus la parcare până la decizia instanţei de judecată.

El a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi este cercetat penal pentru răpirea mijlocului de transport. Conform legislaţiei penale în vigoare el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 10 000 lei la 20 000 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente