Lista celor mai utile grupuri pe Facebook-ul din Moldova (VII)

grupurifacebookcollage
Foto: Cele mai utile grupuri de pe Facebook-ul din Moldova

Unele din sfaturile pe care le auzim deseori atunci când avem nevoie de ajutor e: „Caută pe Facebook”. Echipa #diez și-a propus să identifice cele mai utile grupuri moldovenești pe Facebook și, pentru că ele apar zilnic, vom avea o serie de mai multe materiale.

Fiecare material va conține șapte grupuri despre care credem că vă vor fi de ajutor.

Recapitulare: Lista grupurilor până acum:

I. Lista celor mai utile grupuri pe Facebook-ul din Moldova (1)
II. Lista celor mai utile grupuri pe Facebook-ul din Moldova (2)
III. Lista celor mai utile grupuri IT pe Facebook-ul din Moldova
IV. Lista grupurilor de pe Facebook unde găsești cetățenii moldoveni din diaspore
V. Lista grupurilor de pe Facebook unde poți găsi și adopta un animal de companie
VI. Lista celor mai utile grupuri pe Facebook-ul din Moldova (VI)

 

#1. Lunch together Chișinău (click pe denumire)

Lunch together

De multe ori, când dorim să luăm prânzul, suntem nevoiți să mergem singuri, asta în cel mai bun caz, dar de obicei, se întâmplă că mergem la un magazin și luăm o chiflă și aici s-a terminat lunch-ul.

Acest grup a fost creat pentru persoanele care doresc să meargă într-un local la un prânz și să nu o facă singuri, să scrie aici unde ar dori să meargă și să găsească alte persoane care ar dori să meargă la o anumită oră și într-un anumit local.

#2. IaLOVEni – orașul soarelui (click pe denumire)

 

Ialoveni – orașul soarelui

Un grup despre și pentru orașul Ialoveni. Grupul „IaLOVEni – orașul soarelui” este conceput ca o platformă deschisă de discuții, unde fiecare opinie contează.

#3. Moldova Tennis (click pe denumire)

 

Tenis Moldova

În acest grup se urmăresc rezultatele, se susțin jucătorii noștri și se discută tot ce e legat de tenis în Republica Moldova. Astfel, dacă vrei să știi ce mai face Radu Albot sau unde poți juca tenis în Chișinău, acesta e un grup în care trebuie să fii.

#4. Unde puteți găsi străini pe peste hotare cu care puteți ieși la bere

 

Couchsurfing Moldova

Pe Facebook-ul din Moldova sunt două grupuri mari care adună străinii care călătoresc în Moldova (turiștii) sau cei care locuiesc aici (expats) cu populația locală. Primul care a apărut a fost Couch Surfing Moldova, în care se organizează întâlniri lunare, apoi este și Get together Chișinău, creat de olandezul Carlo Vogels.

#5. Grupuri de călătorit în Moldova

 

Travel Moldova

Există mai multe grupuri în care persoanele se adună pentru a pleca undeva în Moldova și a descoperi locurile frumoase de la noi. Cel mai activ grup de acest fel din ultima perioadă este Ok, Lets Go, dar pe listă mai este Club turistic (mai actualizăm lista).

#6. Clubul amatorilor de vin din Moldova (click pe denumire)

 

Clubul amatorilor de Vin

Scopurile principalei ale Clubului sunt promovarea generică a consumului de vin, educarea consumatorilor, poziționarea superioară a vinului în mintea consumatorilor și încurajarea stilului de viață asociat acestui produs. Proiectul implică înscrierea doritorilor în rândurile amatorilor de vin, care împreună cu novici sau cunoscători vor descoperi voia bună din jurul vinului. Clubul este informativ, ușurează socializarea și consolidează echipa. Creează preocupări comune și conversații antrenante sau pur și simplu descoperă un vin care îți place.

#7. Cum scriem și vorbim românește (click pe denumire) 

 

Lecția de gramatică

Se întâmplă, greșim. Omitem cratima, declinăm sau conjugăm stâlcit. În loc să facem cu degetul, mai bine spunem și altora, în cuvinte simple, cum scriem și vorbim corect românește.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente