(foto) 16 cei mai proactivi tineri din Chișinău în anul 2015

tineri1collage
Foto: 8 din cei mai proactivi tineri ai anului 2015

Echipa #diez ca și în 2013 și 2014 a încercat să identifice tinerii care au avut cel mai mare impact asupra societății în care trăim, tineri care au început proiecte din entuziasm sau care creează oportunități și pentru alții să se implice.

Noi nu îi vom împărți pe poziții de la 1 la 15, ci îi vom lua în ordine alfabetică. Contează că acești tineri, chiar dacă fac voluntariat sau lucrează în domeniu, sunt cei care promit că noi mai avem șanse, tineri care îi inspiră pe alții să facă lucruri frumoase și persoane pentru care zâmbetele și mulțumirile oamenilor pe care i-au ajutat înseamnă mai mult decât o bifă în CV.

2014: Top 12 cei mai proactivi tineri din Chișinău în 2014

2013: Cei mai proactivi tineri din Chișinău din 2013

Cei mai proactivi tineri din Chișinău în 2015:

Adrian Pleșca

 

Adrian Pleșca PC: vladilaș.ro

În 2015, Adrian s-a implicat în mai multe campanii sociale, a lansat platforma orasulmeu.md și a popularizat hashtagul #orasulmeu pentru locurile frumoase din Chișinău.

Adriana Moșnoi

 

Adriana Mosnoi PC: ZUGO

Adriana, în 2015, a lansat ediția feminină a Academy of Manliness – Exquisite Academy. De asemenea, este foarte implicată în comunitatea IT din Moldova.

Ana Sârbu

 

Ana în timpul unui stand-up cu selfie stick la Muzeul de Istorie PC: Ana Sârbu

Ana este una din cele mai inovative tinere jurnaliste din Moldova, folosind fel de fel de gadget-uri pentru a face materiale. De asemenea, Ana este curioasă și pune totul sub semnul întrebării.

Andriano Marian 

 

Andriano Marian PC: Chisinau Youth Orchestra

Andriano și în 2015, cu ajutorul proiectului său Chisinau Youth Orchestra, practic i-a făcut pe tineri să reasculte muzica clasică, să umple scuarul Catedralei pentru un eveniment cultural.

Alina Găină

 

Alina Găină PC: Cristalov.com

Datorită Alinei, la Centru Media pentru Tineri cresc tineri cu valori. În 2015, Alina a relansat emisiunea Abraziv și a participat în mai multe campanii sociale, precum Orășelul Încurajării de Ziua Mondială Antisuicid.

Cătălin Josan

 

Cătălin Josan

Cătălin este artist, însă poate să motiveze oamenii și prin evenimente sociale. În timpul protestelor din septembrie, acesta a construit spiritul din Orășelul Demnității.

Dan Perciun

 

Dan Perciun PC: Moldova ICT Summit

Dan este unul din tinerii care a revenit în țară după ce și-a făcut studiile în Marea Britanie, s-a angajat la Ministerul Educației și încearcă să ajute la Reforma Educației. De asemenea, el este unul din inițiatorii mișcării Tinerilor Tehnocrați, care vin să creeze o platformă de discuții și dezbateri la teme de importanță imediată.

Inna Jeleascova (a.k.a Izzy Izvne)

 

Izzy Izvne PC: Viorel Belinschi

Inna dă culoare orașului Chișinău. Inna a apărut în colecția celor mai buni artiști graffiti din Europa din 2014, apoi a colorat pereții circului și o stație de așteptare la Ialoveni. Astfel, Izzy este unul din cei mai populari artiști urbani din Chișinău.

Marcel Lazăr

 

Marcel Lazăr PC: Igor Schimbator

Marcel învață peste hotare, însă mereu încearcă să fac concerte de muzică clasică și la Chișinău. În 2015, acesta s-a numit Moldo Crescendo. De asemenea, Marcel nu rămâne indiferent față de lucrurile care se întâmplă în societatea din Moldova.

Mihai Stamati

 

Mihai Stamati PC Octavian Balea

Mihai este vrăjitorul băncilor din Moldova, cum ar fi Străjerii Amintirilor din parcul UTM sau băncile din scuarul Rareș, sau banca „Păretar” din Bălți. Acestea sunt doar câteva din lucrările sale.

Polina Ceastuhina

 

Polina Ceastuhina

Polina activează în domeniul IT, dar e și o mare apărătoare a egalității în bază de gen, inițiind mai multe proiecte și campanii la acest subiect, pentru ca locuitorii din Chișinău să atragă o mai mare atenție la miturile ce există în societate despre femei și bărbați. Aici puteți citi un interviu de pe #diez cu Polina.

Radu Dumbravă

 

Radu Dumbravă

Radu este magicianul pereților din Chișinău. Astfel, dacă vă plimbați pe la Botanica și vedeți picturi murale, acestea au apărut și datorită talentului lui Radu, ultimul perete la care a lucrat sunt Berzele. De asemenea, el va fi implicat în proiectul ARTERAPIA – care-și propune să decoreze creativ spitalele de copii din Moldova.

Serge Kino

 

Serge Kino PC: Boardshop

Serge a încercat să fie primul consilier independent ales în Consiliul Municipal. Serge, de asemenea, alături de Victor Chironda, lucrează la proiectul de reamenajare a Scuarului Cehov, se implică în alte mișcări sociale și face muzică electronică.

Sergiu Tofilat

 

Sergiu Tofilat

Sergiu este un membru activ al societății civile. S-a remarcat atât în campania pentru eliberarea lui Sergiu Voloc, cât și prin comentariile sale din domeniul energetic. Sergiu are și un blog pe care scrie analize economice.

Terentie Carp

 

Terentie Carp

De curând, Ticu a fost ales Președintele Consiliului Național al Tinerilor din Moldova, pentru aportul pe care l-a avut în domeniu. De asemenea, Terentie are idei și se implică în mai multe inițiative civice.

Vlad Shuleansky

 

Vlad Shuleansky PC: Beni Thelmia

Vlad este un mare iubitor al sportului, deja olimpic, Frisbee. Astfel, este unul din evangheliștii acestuia în Moldova, împreună cu mai mulți prieteni creeând echipa Flying Mamaligas. În 2015, Vlad a avut o altă provocare, a deschis împreună cu doi prieteni din SUA primul restaturant tipic american din Chișinău, Smokehouse, care în scurt timp a devenit foarte popular.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente