(video) Cătălin Josan la protestul din 13 septembrie: Am demonstrat că putem să facem lucruri fără să cerem ceva în schimb

22
Foto: PC: Captură video

Cătălin Josan este interpretul care s-a solidarizat cu protestul din Piața Marii Adunări Naționale încă din prima zi. Acesta este prezent aproape zilnic în Orășelul Demnității, unde cântă piese patriotice pentru a susține moral protestatarii. Nici ziua protestului din 13 septembrie nu a fost o excepție. Cătălin a urcat pe scenă pentru a interpreta două piese emoționante – o piesă de Tudor Gheorghe pe versuri de George Coșbuc și „Cântecul de unire”, o melodie ce datează din anii 90 și care în premieră a fost intonată de tatăl artistului, Nicolae Josan, și de formația „Apropo”.

„Am demonstrat că totuși putem să facem lucruri fără să cerem ceva în schimb. O facem cu sufletul curat, o facem pentru o idee adevărată și aceea de a ne readuce țara înapoi, pentru că e a noastră și nu a lor”, a spus Cătălin în fața mulțimii.

 

Josan și-a îndemnat compatrioții să se mândrească cu „țărișoara asta” și să o facă vestită în toată lumea. „Să știți că ieri am reușit să trag o fugă până la țară. S-au copt prunele, s-au copt strugurii, toată lumea se pregătește de vin, de țuică, din păcate foarte mulți din noi, în loc să-și caute de gospodărie, de treburile casei, trebuie să vină în PMAN să-şi ceară un viitor mai frumos. Dar știți, oameni buni, am văzut că țara asta e frumoasă, avem livezi și câmpuri frumoase, avem foarte multe câmpuri care nu sunt lucrate, dar tot din cauza lor e aceasta. Eu zic că țara asta trebuie să înflorească, pentru că are un pământ atât de bogat, țara asta are atât de mulți oameni gospodari. Eu zic că trebuie să ne mândrim cu țărișoara asta și să o facem vestită în toată lumea. Să știe toți ce mere gustoase avem noi, ce vin dulce și ce femei frumoase avem noi, ce bărbați viteji și gospodari”, a mai adăugat artistul.

Cătălin Josan este prezent aproape zilnic în Orășelul Demnității, alături de sora sa Ruxandra sau tatăl său Nicolae Josan. Familia Josan are și un cort în fața Executivului, unde membrii familiei stau pe ture. Artistul îi îndeamnă pe tineri să se alăture și ei protestului din fața Executivului și să nu fie indiferenți.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente