15 cele mai interesante curiozități despre bere

bere2
Foto: PC: Kozlovna Ceska Pivni Restaurace

Pentru că se aproprie un eveniment răcoritor și anume Festivalul Berii, echipa #diez a hotărât să găsească cele mai interesante, utile și, pe alocuri, amuzante curiozități despre una dintre cele mai populare băuturi din lume – berea.

Blondă, brună, nefiltrată sau de grâu, cu arome văratice și proaspete – acestea sunt doar câteva caracteristici ale berii, băutură care, apropo, în cantități limitate, poate avea grijă de setea și sănătatea ta în această vară. Din spațiul nemărginit al internetului, #diez a adunat cele mai interesante și neobișnuite curiozități despre bere.

#1. Cea mai veche rețetă de bere a apărut acum patru mii de ani la sumerieni.

#2. Lumina este dăunătoare pentru gustul berii.

#3. Constructorii egipteni care au edificat piramidele din Giza erau hrăniți cu pâine și patru litri de bere pe zi. Mai mult, în era faraonilor, berea servea în calitate de valută locală.

#4. Pe 17 octombrie 1814 a avut loc o inundație de bere. Un val de bere de 384 de mii de galoni, sau 1,4 milioane de litri, a inundat Londra după ce un butoi de bere crăpase, cauzând un mic efect domino cu alte butoaie de bere. În urma acestui accident, cel puțin opt persoane au decedat și au fost rănite.

#5. Potrivit unor cercetări, berile tradiționale reduc riscul de boli cardiace. De asemenea, s-a demonstrat că fetele care beau în doze moderate bere au funcțiile cognitive mai dezvoltate.

 

PC: http://discovermagazine.com/

#6. Frica de o halbă de bere goală este numită cenosilicafobie.

#7. Cea mai tare bere din lume conține 67,5% de alcool.

#8. Berea era servită în bufetele școlilor belgiene până în anii 1970.

#9. La campionatul mondial de cărat soția, care are loc în Finlanda, premiul cel mare este cantitatea de bere egală cu greutatea soției.

#10. Berea trebuie mereu păstrată cu dopul în sus. Astfel, este minimizat riscul oxidării acesteia și contaminării de la dopul sticlei.

 

PC: the-peak.ca

#11. Vikingii credeau că în Valhalla, raiul lor, îi așteaptă o capră cu un uger care îi va aproviziona mereu cu bere.

#12. Templul Wat Pa Maha Chedi Kaew, care se află la 600 de kilometri de Bangkok, are o înfățișare neobișnuită, creată dintr-un număr mare de sticle uzate de bere Heineken și un tip de bere locală.

#13. Zitologia este știința studiului berii.

#14. Circa o mie de dolari costă cea mai scumpă bere din lume și este vândută într-un singur local din Londra.

#15. Primele cutii de bere au fost produse în anul 1935. Ambalajul mai mic era mult mai comod pentru a lua berea acasă.

 

PC: pinckneypubandgrill.com

Află mai multe despre berile ce vor fi servite în cadrul Festivalului Berii la Vatra. De asemenea, ai grijă să nu ratezi această ocazie, procurând un bilet de pe iTicket. Mai multe detalii despre festival găsești pe #diez și pe Vatra.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente