Peste 15 companii îți vor aduce cea mai bună bere la Festivalul Berii

fets
Foto: PC: Vatrafest.com

Între 17 și 19 iulie curent va avea loc unul dintre cele mai răcoritoare evenimente ale verii – Festivalul Berii, care va aduna numeroși invitați muzicali și producători de bere ca să-ți alinte sufletul cu băuturi de calitate și muzică bună.

În cadrul acestui festival de trei zile, vor fi oferite spre consumație circa 20 de tone de bere – blondă, brună, nefiltrată, cu arome bogate și gust unic. Acestea sunt aduse de 15 companii de bere, fiind amplasate în Orășelul Berii ce va fi prezent pe teritoriul Complexului Etno-Cultural Vatra.

 

PC: Vatrafest.com

#1. Berea „Chișinău”

 

PC: Berea „Chișinău”
PC: Berea „Chișinău”

Din respect pentru tradiție și pentru numele pe care îl poartă, Chișinău este o bere făcută din doar 3 ingrediente: apă, malț și hamei. Priceperea și pasiunea berarilor noștri transformă aceste 3 ingrediente într-o bere rafinată, cu gust plin și culoare intensă.

#2. Berea Orașul Vechi

 

PC: Orașul Vechi

Creată în 1835, berea Orașul Vechi este creată după o rețetă tradițională și unică, având un gust bogat și arome excepționale. Cei care vin la Festivalul Berii vor avea posibilitatea să deguste această bere, pe care ulterior o vor aprecia pentru calitățile ei, iar doritorii vor putea procura și bere în halbă de lemn.

#3. Berea LITRA

 

PC: LITRA Brewery

Bere preparată doar din ingrediente naturale și de cea mai înaltă calitate, unde vechea tradiție de preparare a berii rămâne una dintre principalele priorități. La Festivalul berii, LITRA va oferi o bere unică, care va satisface gustul oricărui amator de bere bună.

#4. Berea Dion

 

PC: http://hotelbelladonna.md/

Berea Dion este sinonimul berii nepasteurizate de calitate, care trece printr-un proces de proliferare de microorganisme prin încălzirea berii la o temperatură de până la 80 de grade Celsius și este menținută așa timp de 3-8 minute. În acest fel, gustul natural al berii este puțin redus, dar „viața” din ea este sporită dramatic.

#5. Berea Elvis

 

PC: Bere Elvis

Festivalul Berii se așteaptă a fi un mare eveniment, unde vor fi prezente numeroase companii cu cea mai bună bere. Printre acestea se include și berea Elvis. Reprezentanții vin din satul Puhoi, raionul Ialoveni. Aceștia vor dispune de patru feluri de bere: aurie, nefiltrată, brună și bere cu miere de albine. În cadrul festivalului vor organiza diverse concursuri, dar nelipsite vor fi și degustările.

#6. Bohemian beer

 

PC: bohemianbrewery.com

Pentru prima dată, Bohemian beer a fost produsă în 1842 după toate tehnicile tradiționale de utilizare a malțului pal, tehnici moștenite încă din 1200, de când abia începuse a fi produsă berea în regiunea Bohemia, Republica Cehă. De atunci, producătorii de bere perfecționează arta de producere a berii, menținând vii tradițiile berăriei.

#7. Carlsberg

 

PC: http://cupegraf.com/

„Probabil cea mai bună bere din lume” afirmă afișele și spoturile publicitare. Berăria a fost fondată în 1874, iar însăși berea Carlsberg a fost creată în 1904 și reprezintă tradițiile daneze. Berea este pe larg cunoscută și consumată în Europa de Est.

#8. Paulaner

 

PC: http://uptownmarketpdx.com/

Paulaner, berărie germană care produce diverse „familii” de băuturi, este unul dintre cei șase producători de bere care participă la organizarea celui mai mare festival de bere din Europa, Oktoberfest.

#9. Corona Extra

 

PC: http://hqwallbase.com/

Aceasta este una dintre cele mai vândute beri din lume. Corona apelează și la publicitatea din filme, fiind vizibilă și în franciza „Furios și Iute”. Deși ea este consumată pe larg întregul an, Corona, în general, are statutul de băutură văratică.

#10. Hoegaarden

 

PC: petervanham.wordpress.com

Simbolul belgian al berii de grâu. De asemenea, Hoegaarden oferă și o mare varietate de beri cu gusturi mai deosebite, cum ar fi rose, citrice sau cu arome de vanilie.

Acestea sunt doar câteva din mărcile de bere care te vor răcori la Festivalul Berii. Ai grijă să nu ratezi această ocazie, procurând un bilet de pe iTicket. Mai multe detalii despre festival găsești pe #diez și pe Vatra.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente