Un bărbat e reținut pentru transportare ilegală de 9 mii de litri de alcool etilic

Ethyl_Alcohol_94_68_to_96_4
Foto: PC: anjushreeimpex.fm.alibaba.com

Ca urmare a acțiunilor de investigații în comiterea infracțiunilor de circuit ilicit al alcoolului etilic și băuturilor alcoolice, angajații Inspectoratului de poliție Bender, în comun cu reprezentanții Serviciului Informație și Securitate al Republicii Moldova, au reținut un bărbat care transporta ilegal aproximativ 9.000 de litri de alcool etilic.

La 10 iulie, curent, ora 21.40, pe o stradă din satul Varnița, raionul Anenii Noi, în apropiere de calea ferată, forțele de ordine au stopat un automobil de model „Mercedes, cu numere de înmatriculare transnistrene. În rezultatul verificărilor, în interiorul unității de transport au fost depistate 40 de butoaie din masă plastică, cu volumul de circa 200-220 litri fiecare, pline cu un lichid transparent, care avea miros specific de alcool etilic, informează IGP.

Șoferul s-a dovedit a fi un bărbat de 50 de ani din Slobozia, care nu a putut prezenta niciun act de proveniență a încărcăturii și care a declarat că transportă marfa din municipiul Chișinău spre regiunea transnistreană a Republicii Moldova, ocolind posturile vamale interne de control.

Totodată, conducătorul auto a explicat că marfa nu-i aparține, el fiind angajat de către o persoană necunoscută pentru a transporta încărcătura până la punctul de destinație stabilit.

Bărbatul a fost escortat la IP Bender, iar autovehiculul cu marfă a fost sigilat și luat sub paza polițiștilor. În continuare, se petrec măsuri speciale de investigație în scopul stabilirii tuturor persoanelor implicate în acest caz și luarea unei decizii legale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente