(video) Selfie cu sfârșit tragic: Două eleve din Moldova au fost electrocutate la Iași

Foto: Poză simbol. PC: selfiehost.com

Două eleve de 17 şi 18 ani, originare din Republica Moldova, care îşi fac studiile la Iaşi (România), au fost electrocutate în timp ce îşi făceau fotografii pe un vagon de tren ce staționa pe liniile de cale ferată.

Adolescentele au fost preluate de un echipaj SMURD şi transportate la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” cu arsuri. Medicul şef SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că tinerele prezentau arsuri prin electrocuţie prin arc electric, transmite IPN.

Pacienta în vârstă de 17 ani prezenta arsuri minore şi a rămas internată în unitatea medicală din Iaşi. Starea minorei este stabilă. Fata prezintă arsuri de gradul I şi II pe 10% din suprafaţa corporală şi este monitorizată în secţia de arşi a spitalului, însă prietena acesteia, de 18 ani, a suferit arsuri de 50% din suprafaţa corpului, iar medicii au decis să o transfere cu elicopterul la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Din păcate, tânăra nu a mai putut fi salvată. Aceasta era elevă a Liceului „Miron Costin“ din Iaşi.

Fetele au fost electrocutate cu un arc electric de 27.000 de volţi. Una dintre ele, cea de 18 ani, a luat foc, iar cealaltă a fost aruncată jos. Un trecător care se afla în zonă s-a urcat pe vagon şi a stins hainele fetei, care ardeau. În imaginile filmate de un ieşean se poate vedea cum bărbatul în vârstă de 50 de ani o linişteşte pe tânăra aflată în stare critică, care de durere ridică picioarele şi vrea să se ridice. Poliţiştii au precizat că fac cercetări.

Potrivit Căilor Ferate Române, reţeaua de înaltă tensiune nu pune viaţa în pericol atât timp cât oamenii circulă la nivelul solului, la distanţă de cablul alimentat cu tensiune. Însă atunci când te sui pe tren, chiar şi fără să atingi cablul, tensiunea de 27.000 de volţi este atât de mare, încât se formează un arc electric, un fel de fulger care străbate corpul omenesc, pornind de la cablu, prin aerul care nu mai poate izola, prin corp şi mai apoi prin tren.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente