Au început evaluările finale pentru elevii din clasa a IV-a

IMG_3062
Foto: PC: #diez/Cember Olesea

Agenția de Asigurare a Calității va organiza, în perioada 12 – 21 mai, evaluarea națională pentru 32.953 de elevi din clasele a IV-a.

Testarea din anul curent va începe pe data de 12 mai. În această zi, 2.131 de elevi ai claselor a IV-a din 12 raioane/municipii vor susține proba de evaluare la limba maternă – ucraineană/ bulgară/găgăuză. Cea de-a doua probă va avea loc pe data de 14 mai la limba de instruire – română sau rusă. Următoarea probă se va desfășura pe 19 mai, când toți elevii din clasele a IV-a vor susține testarea la matematică. Pe 21 mai va fi organizată o probă orală de cunoaștere a limbii române pentru elevii alolingvi.

Potrivit lui Anatol Topală, directorul Agenției de Asigurare a Calității, evaluarea finală a rezultatelor școlare are drept obiectiv determinarea performanțelor înregistrate de elevi la finele primei trepte de școlarizare. „Totodată, ne propunem să stabilim nivelul de formare a competențelor la finele claselor primare și să estimăm calitatea predării-învățării-evaluării în învățământul primar”, a menționat Anatol Topală.

Durata alocată rezolvării testelor de evaluare în scris este de o oră astronomică.

Evaluarea finală în învățământul primar se organizează în fiecare instituție de învățământ şi este obligatorie pentru fiecare elev. La evaluarea finală sunt admiși toți elevii clasei a IV-a, indiferent de situația lor școlară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente