(video) Ei sunt elevii care vor reprezenta Moldova la un concurs internațional de invenții în SUA

collage2
Foto: Diana, Anastasia, Dimitrie şi Dumitru vor prezenta Moldova la cea mai mare competiție școlară de proiecte științifice din lume PC: Captură video

Diana Marusic, Anastasia Jeleznîi, Dimitrie Gînju şi Dumitru Savva au câștigat Concursul Național de Știință și Inginerie pentru Elevi „Mold SEF-2014”, organizat de Ministerul Educației și Compania Intel, și vor reprezenta Republica Moldova la Los Angeles, la cea mai mare competiție școlară de proiecte științifice din lume.

Patru tineri – Diana Marusic, Anastasia Jeleznîi şi Dimitrie Gînju şi Dumitru Savva – au câştigat cea de-a doua ediţie a Concursului Național de Știință și Inginerie pentru Elevi „Mold SEF-2014” şi vor reprezenta Republica Moldova la Concursul Internațional „INTEL ISEF”, în luna mai, în SUA, la Los Angeles, scrie știripozitive.eu.

Iată cele trei proiecte învingătoare și cei patru elevi învingători, prezentaţi în câteva filme realizate de tineri:

# Diana Marusic, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chişinău, este câștigătoarea Concursului Național „Mold SEF- 2014”.

 

# Anastasia Jeleznîi și Dimitrie Gînju, elevi la Liceul Republican cu Profil Real „Mihai Marinciuc” și, respectiv, la Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, sunt, de asemenea, câștigătorii Concursului Național „Mold SEF- 2014”.

 

# Dumitru Savva, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Orizont”, este câștigătorul Concursului „Mold SEF- 2014”.

Aceste trei filme de scurtă durată despre tinerii care au câştigat Concursul Național de Știință și Inginerie pentru Elevi „Mold SEF-2014” au fost realizate de Ministerul Educației cu suportul tehnic al Centrului Media pentru Tineri.

Concursul național de știință și inginerie „Mold SEF-2014” a fost organizat, la 22 şi 23 februarie 2014, la inițiativa Ministerului Educației, în colaborare cu Corporația Intel, Reprezentanța din Kiev, Ucraina, și Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente