Sheriff Tiraspol s-a calificat în optimile de finală ale Europa Conference League. Este prima echipă din Moldova care reușește

fotbal
Foto:FC Sheriff

Clubul de fotbal „Sheriff Tiraspol” s-a calificat în optimile de finală ale Europa Conference League, după ce a învins Partizan Belgrad (Serbia) cu scorul general 3-2. Astfel, Sheriff a devenit prima echipă moldovenească care a reușit performanța de a se califica în optimile de finală ale unei competiții europene.

Echipa își va afla adversarul din optimi astăzi, 24 februarie, când la sediul UEFA de la Nyon va avea loc, de la ora 14.00, tragerea la sorți.

Sheriff va întâlni una dintre cele opt echipe-câștigătoare ale grupelor UECL: AZ Alkmaar (Regatul Țărilor de Jos), Djurgården (Suedia), Istanbul Başakşehir (Turcia), Nice (Franța), Sivasspor (Turcia), Slovan Bratislava (Slovacia), Villarreal (Spania) sau West Ham (Anglia).

Meciul tur este programat pentru 9 martie, iar returul pentru16 martie.


Amintim că meciul Sheriff Tiraspol – Partizan a fost jucat fără spectatori.

Pe parcursul zilei de 14 februarie, au apărut mai multe informații în spațiul public că mai mulți suporteri sârbi au primit refuz de intrare în Republica Moldova, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

Pe 13 februarie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a oferit mai multe detalii despre planul Rusiei de a destabiliza situația în Moldova. Ea a precizat că planul Kremlinului pentru perioada următoare ar fi atacuri la adresa instituțiilor statului și luare de ostatici – acțiuni care ar urma să fie întreprinse de diversioniști camuflați în civil. Potrivit acesteia, Rusia vrea să antreneze persoane cu pregătire militară din Belarus, Rusia, Serbia și Muntenegru pentru a ataca edificii ale statului. 

Cu reacții la declarațiile Maiei Sandu au venit autoritățile din Rusia și Serbia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente